Halı saha ligine destek

TFF’nin gerçekleştireceği halı saha ligine ASKF destek verdi. Başkan Vekili Remzi Ay, lige 15 ile 35 yaş arası sporcuların katılacağını ve yaklaşık 144 takımın ligde mücadele edeceğini söyledi

TFF ve Nike firması tarafından bu sezon ilk kez gerçekleştirilecek olan halı saha futbol ligine Konya ASKF’den destek geldi. Turnuvanın organizasyonunu üstlenen ASKF’nin dün gerçekleşen basın toplantısında Başkan Vekili Remzi Ay tarafından yapılan açıklamada, “TFF ve Nike tarafından bu sezondan itibaren ilk kez halı saha ligi düzenlendi. Bu ligde 15-19 yaş (1991-1995) doğumlu ve 20-35 yaş (1975-1990) doğumlu olmak üzere sporcular katılacaktır. Konya’da iki halı sahada yapılacak maçlara 144 takım ve 1152 sporcunun katılımını bekliyoruz. Nike Halı Saha Ligi’nin illerdeki organizasyonu ASKF’ler tarafından yapılacak. Bu ilgin sorumlusu HİF İl Temsilcisi Tahir Taşyüz arkadaşımızdır. 8 kişiden oluşacak takımlar 1 kaleci 5 oyuncu olmak üzere 6 kişiyle sahada mücadele edecek. Katılım ücreti kişi başına 10 TL, takım başına ise 80 TL olacak. 2009-2010 sezonunda vizesini yaptırmış olan faal futbolcuların HİF lisansı çıkarmalarına gerek yok. Ancak lisansı olmayanların HİF lisansı HİF İl Temsilcisi tarafından çıkarılacak ve bu lisanslar 3 yıl geçerli olacak. Bu lig uzun vadeli düşünülmüş bir ligdir ve 2017’ye kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

Basın toplantısına katılan taban birlikleri TSYD, TÜFAD, İl Hakem ve Gözlemciler Derneği, Saha Komiserleri Derneği ile TÜRFAD Başkanları ve yöneticileri hazır bulundu. TSYD Başkanı Recep Çınar “Vali ve belediye başkanı desteği olmadan fazla yol kat edilmez” derken, diğer taban birliklerinin yetkilileri de aynı görüşte birleşti. ASKF Başkan Vekili Remzi Ay da bu fikre katılarak, gerekli görüşmelerin yapılacağını söyledi.
Nike Halı Saha Ligi 24 takımlı gençler kategorisinde 3’er takımlı 8 gruptan, 48 takımlı büyükler kategorisinde ise 48 takımlı 3’er takımdan 16 grup oluşturulacak ve maçlar tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Grup birincileri kendi aralarında tek maç eleme usulüne göre oynayacak, ardından şampiyon takım belirlenecek. İllerde birinci sırayı alacak gençler ve büyükler kategorilerindeki 86 takım 14 ayrı grup merkezinde tek maç eleme usulüyle oynayarak 14 bölge birincisi belirlenecek. Daha sonra 4 grupta 14 takımın katılımıyla 4 grup birincisi final müsabakaları yapacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri