Halep'teki Yetim Çocuklar İftar Yemeğinde Stres Attı

Suriye'de muhalifler ile Esed güçleri arasında çatışmaların yanı sıra yoğun bombardımanın devam ettiği Halep'te anne ve babasını kaybeden çocuklar için toplu iftar yemeği verildi.

Suriye'de muhalifler ile Esed güçleri arasında çatışmaların yanı sıra yoğun bombardımanın devam ettiği Halep'te anne ve babasını kaybeden çocuklar için toplu iftar yemeği verildi. İftar yemeği sonrasında gerçekleştirilen skeç ve oyunlarla yetim çocukla bir nebze acılara unutturulmaya çalışıldı.

Suriye'de 2.5 yıldan fazladır devam eden savaş en çok kadın ve çocukları vuruyor. Esed yönetimine bağlı ordunun saldırıları ve bombardıman sebebiyle günde onlarca sivilin hayatını kaybettiği ülkede, geriye anne ve babasını kaybetmiş binlerce yetim çocuk kaldı.

Halep'te Şebabı Saad yardım kuruluşu şehirde bulunan yetim çocuklar için iftar yemeği verdi. Halep merkezine göre nispeten daha sakin olan Yessar bölgesindeki bir okulda verilen iftara yaklaşık 1500 yetim çocuk katıldı. Yardım kuruluşu yetkilisi, Halep'te yetim çocuklara psikolojik destek ve yüzlerinden kaybolan gülümsemeyi yeniden getirmek için böyle bir iftar yemeği verdiklerini söyledi. Yetkili, " Yetim çocuklara semt sakinlerinin kendilerini unutmadığını hissettirmek istedik" dedi.

Pilav, tavuk ve meyve suyu olan menüde, ezanın okunması ile yetim çocuklar ve kadınlar iftarlarını açıyor. Semt sakinlerinin kimi çocuklara elleriyle yemek yedirmesi dikkat çekiyor. Yardım kuruluşu üyesi bir bayan ise, "Biz Beşşar Esed'e şunu söylemek istiyoruz. Ne kadar evi, okulu, camiyi bombalasan da bizden çok sayıda insanı şehit etsen de bizim birliğimizi bozamazsın. Bak burada bir araya gelmiş beraber iftar açıyoruz. Şehit çocukları aileleri olarak senden korkmuyoruz. Allah'ın izni ile zaferi kazanacağız. " şeklinde konuştu.

İftar yemeği sonrasında yapılan eğlence programında ise çocuklar gönüllerince eğlendi. "Çocuk her yerde çocuktur" sözünü doğrulayan manzaranın yaşandığı programda, çocuklar yaşadıkları acıları unutarak, sahnelenen oyunları ilgi ile izlemeleriyle birlikte müzik eşliğinde tempo tuttu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri