Halep kırsalı harabeye döndü

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ülkenin 2. büyük şehri Halep'in bazı dış mahallelerinin muhaliflerin kontrolüne girdiği bildirildi.

Halep'in Beyanun, Hayyan, Anadan, Hretan, Kefer Hamra, Nakkarin ve Mansura mahallelerinde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) hakimiyeti ele geçirdiği gözlemlenirken, Halep kırsalından ve şehrin dış mahallelerinden geri çekilen Esed yönetimine bağlı orduya ait askeri kontrol noktaları ve üslerde muhalifler çok sayıda ağır silah ve cephanelik ele geçirdi. Birçok sivil yerleşim biriminin enkaz haline geldiği bölgede ÖSO tarafından imha edilmiş tanklar ve askeri cipler dikkati çekiyor.
Bu arada kentte, Esed yönetimine bağlı Ordu'nun geri çekilirken yerleşim birimlerine açtığı rastgele ateşin izleri de gözlemleniyor.

Binalar patlamaların şiddetiyle sallanıyor
Suriye'nin başkenti Şam'da Esed yönetimine bağlı Ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmalar Mezze, Kadem ve Kefer Susa'da yoğunlaştı.
Mezze'de askeri operasyonlarda kullanılan ağır silahlardan atılan havan toplarının sivil yerleşim birimlerine düşmesi sebebiyle yer yer yangınların çıktığı bildirildi.
Hava saldırılarında bırakılan bombaların Kefer Susa, Mezze ve Kadem'de deprem etkisi yaptığı, binaların patlamaların şiddetinden sallandığı gözlemlendi.

Ölü sayısı 50'ye yükseldi
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Dera'da 11, Halep'te 8, İdlib ve Deyru'z Zor kentinde 4'er, Humus'ta 3, Golan Tepelerinde 1 kişi olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda açılan ateş sonucunda toplam ölü sayısının 50'ye ulaştığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri