Halep Adli Tıp Başkanı, Esed'in Kimyasal Silah Kullandığına Dair Delil Sunacak

Halep Adli Tıp Kurumu Başkanı Abdultevvab Şahrur'un yönetimden ayrılarak muhaliflerin safına katıldığı belirtildi.

Halep Adli Tıp Kurumu Başkanı Abdultevvab Şahrur'un yönetimden ayrılarak muhaliflerin safına katıldığı belirtildi. Adli Tıp Başkanı Şahrur'un elinde Esed yönetiminin Halep'in Han el Asel bölgesinde kimyasal silah kullanması ile ilgili deliller olduğu kaydedildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Basın Sözcüsü Halid el Salih, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında kimyasal silah iddialarıyla ilgili yeni bir gelişmeyi paylaştı. Abdultevvab Şahrur'un en kısa zamanda elindeki belgeleri açıklayacağını ifade eden sözcü, delillerin BM denetçilerine de sunulacağını kaydetti. Salih, güvenlik endişesi sebebiyle Şahrur'un bugünkü toplantıya katılamadığını dile getirdi.

Esed yönetiminin elindeki kimyasal silahlar ile ilgili kendilerine ulaşan istihbarat bilgilerinin olduğunu ifade eden Salih, "Son üç gün içinde istihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre; bölgede en fazla kimyasal silaha Esed yönetiminin sahip olduğunu ortaya koyuyor. Ülkede kimyasal silah kullanma teknolojisi sadece yönetimin elinde bulunuyor. Daha önce ifade ettiğimiz gibi birçok defa kullanılan kullanılan silahlar sadece muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere yönelik kullanıldı. Kimyasal saldırıda Özgür Suriye Ordusu mensupları ve devrimi destekleyen siviller öldü." diye konuştu.

Salih, Esed'e bağlı ordunun içinde kendilerine ulaşan bilgiler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kimyasal silah taşıyan 3 konvoy yola çıktı. Dün ulaşan bilgide bu iki konvoy hedefine ulaştı. İlk konvoy Dmeyr Askeri Havaalanı, ikincisi İdlib'in 175'unci Tugay'ın bulunduğu İdlib'in Ezru bölgesine ulaştı. Biz Esed yönetiminin kimyasal başlık taşıyan bu füzeleri sivil halka karşı kullanmasından büyük endişe duyuyoruz. Esed'e yönetiminin bu anlamda bir niyeti olduğunu sezinliyoruz." şeklinde konuştu.

Sözcü Salih, Esed yönetiminin durdurulması amacıyla ulaslararası kamuoyunun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Salih ayrıca Suriye'ye yönelik askeri operasyonunu onaylaması konusunda uluslararası kamuoyundan ABD Kongresi'ne diplomatik baskı kurması talebinde bulundu. Salih, "Biz Fransız Parlamentosu'nun kararı, Hollande'a bırakmasını doğru karar olarak görüyoruz. Aynı şekilde ABD Kongresi'nden de Obama'nın kararını onaylamasını istiyoruz. Çünkü İran ve Kuzey Kore ABD'nin alacağı kararı bekliyor." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri