Halaçoğlu, Adalet Bakanına Kaç Hakimin Görev Yerini Değiştireceklerini Sordu

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM başkanlığına soru önergesi verdi.

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM başkanlığına soru önergesi verdi. Halaçoğlu, bugüne kadar yapılan atamalar dışında yargıda kaç hakimin daha görev yerinin değiştirileceğini sordu.

Yusuf Halaçoğlu, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi tarafından ilan edilen “2012 Yılı Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamelerine İlişkin Duyuruyu” hatırlatarak, Bakan Bekir Bozdağ’ın yanıtması için şu soruları sordu:

"Atama kararnamelerinin daha öngörülebilir bir yapıya ulaşması hedefi doğrultusunda, eşi kamu kurumunda çalışan hâkim ve savcıların eşlerinin atanma süreçleri ile (asker, polis, öğretmen, doktor vb.) çocuklarının öğrenim durumları da gözetilerek, bundan sonra yılda sadece yaz dönemine münhasır bir kararname yapılmasına karar verilmiştir. Bu itibarla; yaz kararnamesi haricinde yıl içerisinde çıkarılacak kararnamelerde süre nedeniyle atama yapılmayacaktır. Diğer bir ifadeyle, yaz döneminde gerçekleştirilecek ana kararnamelerde süre nedeniyle içerisinde sadece mazeret ve disiplin durumlarına münhasır kararnameler çıkarılacaktır.' ibaresi yer almaktadır. 2014 ocak ayında çıkardığınız kararnamelerle görev yerlerini değiştirdiğiniz 110 hakim ve savcıdan kaç tanesi mazeret veya disiplin durumlarından dolayı bu uygulamaya maruz kalmışlardır? HSYK tarafından ilan edilen yer değişikliği ile ilgili duyuruya yine HSYK tarafından riayet edilmemesinin sebebi nedir? Çıkarılan kararnamelerle yer değişikliğine maruz kalan 110 hakim ve savcının ailelerinin de mağdur oldukları düşünülmekte midir? HSYK tarafından çıkarılan yönetmeliklere, duyurulara, kurallara uyulmayarak daha kaç hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirilmesi düşünülmektedir?"
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri