Haksız HGS cezası isyanı

Konya'da bazı sürücüye İstanbul'daki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'den farklı tarihlerde kaçak geçiş yaptıkları gerekçesiyle ceza geldi. Haksız yere yazılan cezalara tepki gösteren sürücüler, yanlışların düzeltilmesini istiyor.

Konya'da ikamet eden H.Ö isimli araç sahibine İstanbul'da Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 60 lira para cezası geldi. İstanbul Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde HGS ihlali yaptığı için cezaya çarptırılan H.Ö, o tarihte o yolu hiç kullanmadığını öne sürerek, mağduriyetin giderilmesini istedi.

Konya'da yaşayan H.Ö. konuyla ilgili şunları söyledi: "1 yıl önce, yani 17 Aralık 2014 tarihinde İstanbul FSM otoyolunda yer alan HGS sistemini ihlal ettiğim gerekçesiyle bana 60 lira 50 kuruş para cezası tebligatı gönderildi. Ben o tarihte o yolu hiç kullanmadım. Yanlışlığın düzeltilmesi için girişimlerde bulundum. Ancak muhattap bulamadım. Telefonlara bakılmıyor. Faks sistemi çalışmıyor. Mağduriyetin giderilmesi için en son Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'e yazı yazdım. Mahkemeye başvurmak istemiyorum. Dosya masrafları hayli fazla. Süreç uzar. Geçiş ücreti 5 lira 50 kuruş. Ceza ödenmediği için 10 kat artmış. Ceza 60 lira 50 kuruş olmuş. Benim gibi mağdur olan çok sayıda Konyalı var. Benim gibi 100-150 kişi Maliye'ye başvurmuş. Yanlışlık bir an önce düzeltilmeli" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), boğaz köprüleri ve otoyol geçişlerinde ödemenin pasif RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) teknolojisi kullanılarak gerçekleştirildiği Türkiye'de 17 Eylül 2012 tarihinde kullanılmaya başlanan bir ücretlendirme sistemi. Ücret toplama işlevi gişelerde yer alan antenler aracılığı ile araç üzerindeki etiketin algılanması ve bu etiket ile ilişkilendirilmiş hesaptan tahsil edilmesi esasına dayanıyor. Böylelikle gişelerde ödeme yapmak için duraksamadan hızlı bir geçiş sağlanıyor. Sistemde ek olarak gişelerden geçen aracın dört farklı açıdan görüntüsünü çekerek sınıf ve plakasını tespit eden akıllı kameralar kullanılıyor. HGS sisteminde kullanılan kartların etiket tipi ve kart tipi olmak üzere iki farklı versiyonu mevcuttur. Sistemde kullanılan teknoloji pasif RFID(Radyo Frekansı ile Tanımlama) teknolojisi. Pilsiz, çipli ve çok ince bir etiket, aracın ön camına yapıştırılıyor.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri