Haklarımızı kullanmak istiyoruz

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, beraberindeki Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Ramazan Bayram ve Oda Saymanı İsmail Kırgız ile Merhaba Gazetesini ziyaret etti.

Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıfat Tankut ve Merhaba Gazetesi Muhasebe Müdürü Adem Turan hazır bulundu. Ziyaretini 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, mali müşavirlik mesleğinin zor bir meslek olduğunu kaydetti. Mesleği tanıtmak için eğitim seminerleri ve farklı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özselek, şunları kaydetti: “Devlet ile iş dünyası arasında köprü vazifesi kuruyoruz. 89 yılında meslek ile ilgili yayınlanan bir kanun var. Bu kanunun günümüz şartlarına göre yeniden uyarlanmasını talep ediyoruz. Mali tatil hakkımız var ama bu haktan yeteri oranda yararlanamıyoruz. Mali tatili, tatil gibi yaşamak istiyoruz.

Bu kapsamda Temmuz ayında inceleme yapılması doğru değil. Konya'da 2 bin 300 meslektaşımız, 500'de stajyer arkadaşımız var. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği milli seferberliğe canı gönülden destek çıkıyoruz. Bu sürecin yakından destekçisi olduk. KOSGEB'den destek alamıyoruz. 1-7 Mart haftası nedeniyle yine çeşitli etkinliklerde düzenliyoruz. Ayrıca KDV oranlarının yüzde 18'den 8'e düşmesini talep ediyoruz.” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren  Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıfat Tankut ise çalışmalarında başkan Özselek ve arkadaşlarına kolaylıklar diledi. “Bir insan için asıl önemli olan yaptığı işi sevmesidir. Başarı ancak bu şekilde sağlanır” diyerek teşekkür etti.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri