Hakları iade edilebilir

Spor avukatları Alpay Köse ve Vedat Türker, Bucaspor, Konyaspor ve Kasımpaşanın süper lige dönmesinin yanında tazminat alma durumlarının da söz konusu olabileceğini söylediler
Şike iddianamesinin açıklanmasının ardından UEFA'nın Avrupa Kupaları'nda mücadele eden iki takım hakkındaki kararı da merakla beklenirken, geçtiğimiz sezon süper ligden düşen Bucaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa’nın yeniden süper lige dönebileceği ve bu kulüplere tazminat ödenebileceği gündeme bomba gibi düştü.
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan spor avukatları Alpay Köse ve Vedat Türker, UEFA’nın iddianameye göre karar alabileceğini belirterek, “UEFA iddianameye göre karar alabilir. Bu olayda en riskli takım Trabzonspor. Çünkü şu an Şampiyonlar Lig'inde mücadele ediyor. Fenerbahçe'nin şike yaptığı kesinleşirse Avrupa'dan 1-2 yıl men cezası alabilir. Trabzonspor ise 5-8 yıl arasındamen cezası alır. Beşiktaş'ın başkanının ismi geçmediği için durum farklı. Ancak Beşiktaş'ında alacağı men cezası ağır olacaktır. Beşiktaş ve Trabzonspor'un grubunda yer alan takımlar maddi ve manevi tazminat davaları açabilir” derken, Vedat Türker ise “UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'u Avrupa'dan hızlı bir şekilde men edecektir. Kulüplerin alacakları cezaların daha ağır olma ihtimali yüksek. UEFA tarafından takımlara 2-5 sene arası men cezası bekliyorum. Gruptaki diğer takımların maddi zararlarını UEFA'dan talep eder. UEFA da kulüpleri verdiği primleri tekrar geri isteyecektir” dedi.
KÜME DÜŞMELER NELERİ DEĞİŞTİRİR?
Şike ve teşvik iddiaları geçen sezona ait. Geçtiğimiz sezon küme düşen üç takım, düşen takım sayısına göre, tekrar Süper Lig'e çıkabilir. Bu takımlara bir de tazminat şansı doğabilir. 2) Bu sezon lig tescil edilmeyebilir. Bu sezon ligde küme düşme kaldırılabilir. İddiaların geçen sezon olması bu sezon küme düşme olasılığını zayıflatıyor. Geçtiğimiz sezon sırasıyla düşen takımlar şöyle: 16. sıra Bucaspor, 17. sıra Konyaspor, 18. sıra Kasımpaşa.
BİZ MAĞDUR OLDUK
Geçtiğimiz sezon süper ligden düşen Bucaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa kulüpleri ise hem UEFA’nın hem de TFF’nin  alacağı kararı merakla bekliyorlar. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan üç kulübün başkanı,  “Kasımpaşa, Konyaspor ve Bucaspor’un haklarının geri verilmesini istiyoruz. Hukukun ön gördüğü şartlarla birlikte maddi ve manevi olarak hakkımızı arayacağız. Bizler bu kulüplerin başkanları olarak mağdur olduğumuzu düşünüyoruz” dediler.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri