Hakkı Başar: Dünya Şampiyonasında Hedefimiz Altın Madalya (Özel)

A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, Özbekistan'daki dünya şampiyonasında hem ferdi hem de takım olarak başarılı olmak istediklerini söyledi.8-14 Eylül tarihleri arasında Özbekistan'da yapılacak Büyükler Dünya...

A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, Özbekistan'daki dünya şampiyonasında hem ferdi hem de takım olarak başarılı olmak istediklerini söyledi.

8-14 Eylül tarihleri arasında Özbekistan'da yapılacak Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası hazırlıklarını Sarıyer'deki kamp tesislerinde devam eden milli takımda Hakkı Başar, zorlu şampiyonası öncesinde Cihan Haber Ajansı'na iddialı açıklamalarda bulundu.

Nisan ayında Finlandiya’da gerçekleştirilen Avrupa şampiyonasında takım klasmanında kürsünün ikinci sırasında yer aldıklarını hatırlatan A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, güreşin hedefinin her zaman altın madalya olduğunu vurgulayarak,şöyle konuştu:

"Güreş Federasyonu ve teknik ekip olarak 2013'ten bugüne kadar her zaman biz kendimize 'Dünden bugün daha iyi olmak' felsefesi ile çalışıyoruz. Geçen yılki dünya şampiyonasında iki madalya almıştık. Tabiki her zaman hedef altın madalyadır. Özbekistan'daki dünya şampiyonasında altın madalyalar istiyoruz. Tabiki bunlar kolay değil bunu biliyoruz. Ama her zaman takım halinde en üst seviyeyi hedefledik. Bugüne kadar çok iyi çalıştık artık söz sporcularda onlarda bunun bilincinde çalıştılar. Ülkemizi her zaman en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

Dünya şampiyonasında 8 sıklette mücadele edeceklerini ifade eden Başar, "Bütün oyuncularımızı madalya almaya motive ediyoruz ve hedefliyoruz. Tüm sıkletlerde madalya almamız mümkün değil ancak bunu gönül istiyor. Geçen sene iki madalya aldık. Onun üstüne çıkmamız lazım." diye konuştu.

Antrenörü Serkan Özden de Özbekistan'daki dünya şampiyonasında bütün sporculardan madalya beklediğini ifade etti. Özden, "Bu şampiyona sezonun son turnuvası. Bugüne kadar sporcularımız iyi bir performans çizdiler. Biz güreşçilerimizin performansından memnunuz. Form durumları gayet iyi ben onlara güveniyorum. Ferdi ve takım halinde madalyalar istiyoruz. Bütün sporcularımızdan madalya bekliyoruz. Geçen yıl iki tane madalya aldık altın alamamıştık. Bu yıl benim gönlümde 4 madalya var, iki altın geçiyor." dedi.

Takımın diğer antrenörü Muttalip Yerlikaya da "Geçen yıl iki tane madalya almıştık. Buradaki amacımız geçen seneden daha fazla madalya almaktır. İyi bir kamp dönemi geçti. Güreşçilerimiz biraz daha hırslı olurlarsa takım halinde ve ferdi olarak başarılar yakalarız." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri