Hakkari’de Alt Yapı Sorunu Bitiyor

Hakkari Belediyesi geçen yıl çalışmalarına başladığı içme suyu isale ve şebeke hattı çalışmalarını devam ederken, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları da başlatıldı.Açıklamalarda bulunan Hakkari Be...

Hakkari Belediyesi geçen yıl çalışmalarına başladığı içme suyu isale ve şebeke hattı çalışmalarını devam ederken, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları da başlatıldı.

Açıklamalarda bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, kentin en önemli sorunu olan alt yapı sorununun çözülmesi için harekete geçtiklerini söyledi. Hakkari Belediyesi’nin 26.09.2014 tarihinde sözleşme imzalayarak 15.10.2014 günü yer teslimi yapıp işe başladığı ve 28.487.777,00 TL değerindeki içme suyu projesi yapım çalışmalarının Golan, Berçelan ve şehir merkezinde yapılan çalışmalar neticesinde işin fiziki olarak yüzde 49,76’lık kısmının tamamlandığını ifade eden Kanat, “Sözleşme gereği işin bitim süresi 850 gündür. Projenin hedef yılı ve nüfusu 2048=122 bin 300 kişidir. Başta da belirttiğim gibi Hakkari’nin birçok sorunu var, ancak en öncelikli sorunu alt yapı sorunudur. Alt yapı çalışmaları yaparken ister istemez tüm yollarda kazı yapmak zorunda kalacağız. Bu çalışmalar esnasında zaman zaman vatandaşlarımız mağdur olabilir, bizler bu mağduriyeti en aza indirmek için tüm çabamızı sarf edeceğiz. Fakat yaptığımız bu çalışmalar esnasında da vatandaşlarımızdan da duyarlılık ve fedakarlık bekliyoruz. İyi bir üst yapı ve yaşanılır bir Hakkari için alt yapı çalışmalarının mutlaka yapılması gerekmektedir. İçme suyu isale ve şebeke hattı çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapım çalışmalarını da başlattık. Buradan halkımıza bir müjdeli haber daha verebiliriz. Uzun uğraşlar sonucu yine ilimizin öncelikli sorunlarından olan ve belediyemize 21.282.330,00 TL ye mal olacak kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı projesi ihalesi 08.09.2015 tarihinde yapılmış olup, 11.03.2016 tarihinde sözleşme imzalanarak 25.03.2016 tarihinde projenin yer teslimi yapılıp çalışmalarına başlandı. Sözleşme gereği bu işin bitim tarihi ise 800 gündür. Bu her iki projenin tamamlanması ile birlikte Hakkari’nin en öncelikli sorunlarından olan içme suyu ve kanalizasyon sorunu ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri