Hakimlerin işi zor! Dava sayısındaki artış devam ediyor

CHP Parti Meclisi Üyesi, Ankara Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Umut Akdoğan, "2021 yılında bir hâkim başına ortalama 747 dosya düşerken bu sayının bugün 835’e ulaştığına dikkat çekti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Adalet Bakanlığı'nın 2024 yılı Bütçe Teklifi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Akdoğan, Türkiye'deki hâkim ve savcıların üzerindeki dosya yükünün arttığına dikkat çekti.

Akdoğan'ın verdiği bilgilere göre, 2021 yılında bir hâkim başına düşen ortalama dosya sayısı 747 iken, bu sayı 2024 yılı itibariyle 835'e yükselmiş durumda. Bu artış, hâkimlerin çalışma koşullarını zorlaştırıyor.

Akdoğan, bu durumu şu sözlerle açıkladı:

"Bir hâkim, hiç izin yapmasa, bayramlarda, hafta sonları kısacası 365 günün tamamında çalışsa günde 2.2 dosyaya bakmak zorunda."
Adalet Bakanlığı'nın belirlediği hedeflerin gerçekleşmediğine de vurgu yapan Akdoğan, 2022 yılında hâkim başına düşen ortalama dosya sayısının 785'e çıktığını ifade etti. 2023 yılında ise savcı başına düşen ortalama dosya sayısının bin 580'e ulaştığını belirten Akdoğan, bu artışın hedeflerin gerçekleşmediğini gösterdiğini dile getirdi.

Umut Akdoğan, iktidarın idealist hedefler yerine mevcut durumu objektif kriterlerle değerlendirmesi gerektiğini savundu. Bu sayede adalet sistemindeki sorunların çözüme kavuşturulabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri