Hakim Sorguya Müsait Olmadığı İçin Polisler Adliyeye Gelmeyecek

Polislere yönelik operasyon kapsamında yakalama kararı çıkarılan bazı şüphelilerin avukatı Ömer Turanlı, sorgu yapacak hakimin yoğunluk nedeniyle ifade alamayacak durumda olduğu için müvekkillerinin bugün adliyeye gelmeyeceğini söyledi.Avukat...

Polislere yönelik operasyon kapsamında yakalama kararı çıkarılan bazı şüphelilerin avukatı Ömer Turanlı, sorgu yapacak hakimin yoğunluk nedeniyle ifade alamayacak durumda olduğu için müvekkillerinin bugün adliyeye gelmeyeceğini söyledi.

Avukat Ömer Turanlı, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi’nin önünde çok sayıda dosya bulunduğunu ifade eden Turanlı bu nedenle müvekkillerinin bugün gelmeyeceğini kaydetti. Turanlı, “Şu gördüğünüz İstanbul Çağlayan Adliyesi, Avrupa’nın en büyük adliyesi. Avrupa’nın en büyük adliyesi olması dolayısıyla övünüyoruz. Fakat önemli olan adliyelerin büyüklüğü değil, içinde dağıtılan adalettir. Biz bugün maalesef bunu yine zerremize kadar yaşadık. Bizim bu adliyede şu an tek bir tane sorgu hakimliği var. Bu sorgu hakimi normal adi suçlardan gelen insanlara da bakıyor. Bizim 15 tane ifadesi alınmayan müvekkilimize de bakmak durumunda. Seçim dolayısıyla ciddi şekilde yoğunluk var. Hakim beyin elinde en az 25-30 tane mevcutlu dosya var. Yani bu dosyaların bitmesi gece 2-3’ü bulacaktır. Ben hakim beyle konuştum. Bana, ‘Avukat bey görüyorsunuz yoğunluğumuz belli. Bu yoğunluktan dolayı sizin müvekkillerinizi bizim almamız çok zor olacak. Alırsak da gece saat 02.00-03.00’dan sonra alabileceğiz. O saatten sonra da yapılacak sorgu çok sağlıklı olamaz’ diye söyledi.” dedi.

Müvekkillerinin sorguya hazır olduğunu vurgulayan Turanlı, “Kaçmıyorlar ve şu an bütün hepsi adliyeye gelmeye hazır. Avukatlarıyla birlikte hazırdır. Ama ne yazık ki biz bugün bir tane dahi müvekkillerimizi sorguya aldıramadık. Çünkü hakim beyin de kendi iradesinin dışında hadiseler var. Öncelikle bu gelenleri değerlendirmek durumunda.” diye konuştu.

Yakalama kararlarının mağdur edilmeye yönelik olduğunu savunan Turanlı, “Cuma günü yakalama kararı verildi. Biz Cuma günü müvekkillerimizi hazır ettiğimizi belirtmemize rağmen iki günde iki kişi alınabildi. Onlar da serbest bırakıldı. Eğer biz Cuma günü müvekkillerimizi burada hazır etseydik, müvekkillerimiz en az bir hafta daha burada eksi 7’de sıcağın içerisinde, banyo yapmadan işkence çekeceklerdi. Buna gerek yoktur. Biz bu yakalama kararının bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dün itibariyle müvekkillerinin evlerinin önünde TEM görevlileri olduğunun söylendiğini anlatan Turanlı, “Sanki teröristler gibi kaçacak göçecek gibi. Biz buradayız, ifade vereceğiz, ifademizi alacak hakim yok. Ne acı bir durum. Şüpheliler hazır hakim yok. Var ama yetersiz. Anadolu’nun en ücra ilinde bile bir tane sorgu hakimliği var mecburen olması gerekiyor. Koskoca İstanbul’un en büyük adliyesi Çağlayan’da da bir tane sorgu hakimliği var.” dedi.

Yakamala kararına itiraz ettiklerini kaydeden Turanlı, “Yakalama kararı bize göre hakimin değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü kararı veren hakim. Hakim bu kararı geri alabilir. Fakat sayın hakim aksi yönde bir kararda. Dosyayı bu noktada değerlendirmek üzerer savcı İrfan Bey’e gönderdi. İrfan Bey zannedersem yarın değerlendirecek, bir karar verecek. Umarımki vereceği karar yakalamanın kaldırılması yönünde olur.” ifadelerini kullandı.

Avukatlarla birlikte üç kişinin şu an hazır olduğunu, sorgu yapılsa hemen getirebileceklerini kaydeden Turanlı, “Fakat seçim dolayısıyla da hakim önünde bir yoğunluk var. 25-30 kişi sorguda bekliyor.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri