Hakemler sezonu açtı

Konya İl Hakem Kurulu ve Gözlemciler Derneği önceki gün yaptığı törenle 2009-2010 sezonunu açtı. Kurban kesip yeni sezon için dua eden hakemler iftar yemeğinde bir araya geldi
Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törene, Konya amatör spor kulüpler genel sekreteri Derviş Ortasarı, İl hakem Kurulu başkanı Mustafa Düzkaya, Futbol il temsilcisi Hacı İbrahim Samur, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Konya Şubesi Başkanı Bülent Koyuncu ve hakemler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Konya Şubesi Bülent Koyuncu, “Konya Hakemliği büyük bir aşama kaydetti. Her sezon olduğu yine bu sezonda da hakem arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Oynanan maçlarda  Fair-paly çerçevesinde gösterecekleri yönetimlerle ligin daha güzel geçmesine katkı sağlayacaktır. Başta Deniz Çoban hocam klasmanda maç yönetmesi Konya hakemliğini üst seviyelere taşımıştır .Konya hakemliği yıllar ilerledikçe daha yukarılara tırmanacaktır” şeklinde konuştu. Koyuncu daha sonra ise hakemlerini yeni sezonunu kutlayarak başarı dileğinde bulundu. 
Daha sonra konuşan Futbol İl temsilcisi Hacı İbrahim Samur ise  hakemlerin futbolun olmazlarında olduğunu ve bu oyunun hakemlerle güzel olduğunu ifade etti. Samur: “  Futbol, hakem, gözlemci, takımlar, ve daha birçok birimin oluşturduğu tek bir vücuttur. Bu nedenle birlikte tek vücut olarak hareket etmekteyiz. Yeni sezonda oynanacak maçlar hakemlerimizin güzel yönetimi ile daha zevkli hale gelecektir. Ancak insanoğlu beşerdir. Her an şaşabilir. Futbolda bu olaylarda yaşanacaktır. Ancak önemli olan bu olaylardan ders çıkararak daha dikkatli olma erdemini göstermek gerektiği kanaatindeyim. Yeni sezon hakem arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm spor camiasına hayırlı uğurlu olsun. Her açıdan kazasız belasız bir lig temennisyle” ifadelerini kullandı.  Son olarak mikrofon gelen Konya Amatör Spor Kulüpleri Genel Sekreteri Derviş Ortası yeni sezonun kazasız belasız geçmesi temenni ederek konuşmasına başladı. Ortasarı: Futbolda hakemin önemi herkes tarafından bilinmektedir. Konya hakemliği de ilimiz ve Türk futbolunda önemli bir yere sahip gün geçtikçe klasmanda görev alan genç arkadaşlarımızın sayısı artacaktır. Amatör spor kulüpleri olarak bundan eminiz. Yeni sezonu tüm Konya spor camiasına hayırlı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından hakemler kesilen kurbanın kanını alınlarına sürdü ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Son olarak ise hakemler tarafından sembolik koşu yapıldı. Programın sonunda tüm hakem ve gözlemciler Tenis ve Dağcılık Kulübü Sosyal Tesislerinde yenilen iftar yemeğinde bir araya geldi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri