Hakemler köşeyi dönecek

TFF, futbol hakemlerinin ücretlerine yüzde 30 zam yapma kararı aldı. Başka Özgener, hakemlerin sevgi ve intizamla çalıştıklarını ve kendilerinin de onlara aynı ihtimamı göstermek istediklerini söyledi

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, hakemlerin, futbolun en dikkat gerektiren işini büyük bir sevgi ve azimle yaptığını, onların bu dikkat ve sevgisine aynı dikkat ve ihtimamla karşılık vermek istediklerini belirterek, ücretlerinde yüzde 30’luk bir artışla iyileştirme yapmaya karar verdiklerini bildirdi. 49. Uluslararası Hakem Semineri’nde yaptığı konuşmada, ücretlerin artırmanın yanında, hakem, gözlemci ve temsilcilerin tamamına görev aldıkları maça gidiş-dönüş sırasında yaptıkları yolculuklarda ve maç sırasında geçerli olmak üzere 100 bin lira ölüm ve sürekli sakatlık ile 10 bin lira tedavi kapsamında ferdi kaza sigortası yaptırılması kararını aldıklarını da ifade etti. Özgener, yardımcı hakemlere de antrenman ücreti uygulamasını başlattıklarını belirtti.

Hakemlerin dikkat ve sevgisine aynı dikkat ve ihtimamla karşılık vermek istediklerini kaydeden Özgener, “Tüm futbol ailesinin en yüksek seviyede dikkat etmesi gerekiyor. Söylemlerimize dikkat etmeliyiz. Nasıl ki onlardan dikkatli ve doğru kararlar bekliyorsak biz de onların ihtiyaçlarına ve mutluluğuna dikkat etmeliyiz” diye konuştu. Hakemlerin futbol ailesi içinde kendi mutluluklarını bir yana bırakıp en zor görevlere gözü kapalı giren, futbolun iyiliğini, sağlığını, başarısını düşünen, aileyi bir arada tutan temel taşlardan olduğunu düşündüğünü anlatan Özgener, özetle şunları söyledi:
“Futbolumuzun güzelliği ve sağlığı onlara emanettir. Gösterdikleri büyük dikkat sayesinde futbolumuz sağlıklı ve dengeli bir şekilde büyüyebilir. Dikkat kelimesi onlar için çok önemli. Her pozisyona dikkat ediyor her futbolcunun sağlığını korumak için dikkat gösteriyorlar. Onlar futbolumuzun en dikkat gerektiren işini büyük bir sevgi ve azimle yapıyorlar. Peki biz futbol ailesi olarak onlara dikkat ediyor muyuz? İhtiyaçlarına, önceliklerine dikkat gösteriyor muyuz? Hakemlerimizden beklediğimiz dikkati futbolun etik değerini korumak için aynı oranda gösterebiliyor muyuz? Onların yaptıklarını takdir etmeyen, gösterdikleri özen ve dikkatin karşılığını vermeyenlerin sayısı maalesef fazla. Futbol kamuoyu olarak onların gösterdiği sevgi ve dikkate aynı şekilde karşılık vermiyoruz. TFF olarak yeni dönemde bu görüntüyü yıkabilmek için bir dizi girişimde bulunma kararı aldık.”
UFUK ÖZERTEN’İN KONUŞMASI
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten ise yaptığı konuşmada üzerinde durmak istediği iki önemli konunun kul hakkı ve adalet olduğunu söyledi. “Kul hakkı en büyük günahtır” diyen Özerten, hakemlerin sahada iki takımın hakkını yemeden adalet dağıtmak zorunda olduğunu anlatarak, “Gözlemci kardeşlerimiz, hakemlerin hiçbir zaman Allah’ın kulu olduğunu unutmayın. Sizlerde onları değerlendirirken lütfen hakkını yemeyin. Bütün bunları isteyebilmek için Merkez Hakem Kurulu’na da büyük görev düşüyor. MHK de hakemlerimize karşı son derece adil olmak zorunda. Bu adaleti dağıttığımız zaman inanıyorum ki saha performanslarımız da olumlu yönde maksimum tavan yapacaktır” diye konuştu.
2009-2010 sezonunun, geçen sezona göre Türk hakemliği açısından çok daha iyi geçeceğine inandığını belirten Özerten, özetle şöyle dedi: “Bizler sizlerin eğitimleri için sahada dik durabilmeniz için Mahmut Özgener federasyonu olarak elimizden geleni yapacak kadar size yakınız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri