Hak Sahipleri Kentsel Dönüşümdeki Düşük Bedellere Tepki Gösterdi

Ankara'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Sincan Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile yapılacak proje alanında arsa ve evleri bulunan vatandaşlar, verilen bedellerin düşük olduğu gerekçesi ile belediye...

Ankara'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Sincan Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile yapılacak proje alanında arsa ve evleri bulunan vatandaşlar, verilen bedellerin düşük olduğu gerekçesi ile belediye ve TOKİ’ye tepki gösterdi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde başlayacak yenileme sonrası hak sahiplerine verilecek dairelerin hem metrekare olarak küçük olduğunu hem de arsaların değerlerinin çok daha altında değerlendirildiğini belirten vatandaşlar, belediye ve TOKİ’ye tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Fatih Mahallesi pazar yerinde yapılan açıklamada, vatandaşların haklarının gasp edilmemesi gerektiği vurgulanarak, muhatap olarak kimsenin olmadığı ve sadece harita mühendislerinin olduğu belirtildi.

Basın açıklamasında hak sahiplerini bilgilendiren Avukat Emrah Cengiz, "Kentsel dönüşüm projesini TOKİ ile belediye arasında karşılıklı protokolleri imzalandı. Karşılık olarak metrekare fiyatı belli değil. Yeni inşaat maliyeti, TOKİ’nin yapacağı inşaatın maliyeti şu anda belli değil. Dolayısıyla size teklif edilen evlerin parasal karşılığı belli değil. Yani o evler yapıldığında, normal bir vatandaş gidip almak istese kaç liraya satılır, o belli değil. Bu dolayısıyla çok ciddi bir soru işareti doğuruyor. Önemli olan şu andan itibaren burada sizin evlerinizin karşılığı veriliyor mu, verilmiyor mu?" diye konuştu.

Hak sahiplerinden Fatma Terzi, "363 metrekare arsamız var. Bahçemizde 50-60 tane ağaç var. Buna karşılık 130 metrekare bir daire veriyor. Yani dörtte birini veriyor. 3’ü kendine kalıyor. Ama o evleri o kadar zorlukla aldık ki. O ağaçları göreceksiniz, insan bakmaya kıyamıyor, onları nasıl kesecekler. Hadi ondan geçelim ama hakkımızı vermiyorlar. Hakkımızı verseler her şeye razıyız. Yani hakkımızı versinler biz kentsel dönüşüme karşı değiliz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri