‘Haftalardır konuşuluyor yurt problemimiz yok’ 

Son dönemlerde gündeme yansıyan öğrencilerin barınma sorunları ile alakalı Tüm Özel Öğrenci Yurtları Sendikası (TÜYİSEN) bir açıklama yayınladı.

TÜYİSEN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydar, yayınladığı açıklamada, “Öğrenci barınması ciddiye alınması gereken bir iştir. Bedava yemek, bedava yatak vb. vaatlerin sonuçlarını, yakın geçmişte hain FETÖ kalkışmasıyla çok acı bir şekilde gördük. Öğrenci yurtlarının gençlerimizin istikbalini engelleyecek siyasi oluşumlara alet edilmemesi adına kamuoyunun dikkatini çekmek isteriz.  Haftalardır özel öğrenci Yurtlarının çok pahalı olduğu ve öğrencilerin barınabileceği yurtlarda yer kalmadığı kamuoyunda paylaşılmaktadır. Her yıl, o yıl üniversiteyi kazanan 1. sınıf öğrencilerinin kapasitesine hitap eden öğrenci yurtları, öğrencilerinin tamamının üniversitelere gelmesiyle bu yıla özel olarak kapasite sorunu yaşanmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı(GSB) ve Belediyelerin yeni yeni yurt binalarını faaliyete geçirmesiyle, her türlü siyasi düşünceye uzak olan özel yurt işletmecileri bitme noktasına gelmiştir” şeklinde konuştu. 

ÖZEL YURTLAR SEKTÖRÜN KURTARICISI 

Özel yurtların sektöre yardımcı eleman olduğunu kaydeden Baydar, şunları kaydetti: “Özel Yurtlar sektörün bir nevi kurtarıcısı, yardımcı elemanı durumundadır. Sektör içi büyük önem arz eden Özel Yurtların Devlet tarafından desteklenir hale gelmesi, bu konuda Devlet’in elini güçlendirecek ve yasadışı gelişmelere karşı önlem durumuna götürecektir. Bu vesileyle hem kayıt dışı öğrenciler, kayıt altına alınmış olacak, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, gayri ahlaki yapıların, uyuşturucu ve terör gruplarının ortamına bırakılmayacaktır. Haftalardır konuşulduğu gibi, yurtların doluluk oranları düşünüldüğü gibi değildir. Yayınlanan açıklamaya göre Konya’da yurtların doluluk oranları şu şekilde açıklandı: “Kız ve erkek öğrenci yurtları Selçuklu bölgesi yüzde 70, Meram bölgesi yüzde 50 dolu”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri