Hafızlık Yarışmasının Birincisi Trabzon'dan Çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl 12. kez düzenlediği hafızlık yarışmasının finali Şanlıurfa’da yapıldı. Birinci olan hafız Fatih Polat, 10 Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. Şanlıurfa Dergah Camii'nde yapılan finale,...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl 12. kez düzenlediği hafızlık yarışmasının finali Şanlıurfa’da yapıldı. Birinci olan hafız Fatih Polat, 10 Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Şanlıurfa Dergah Camii'nde yapılan finale, 7 yarışmacı katıldı. Yarışmada, Trabzon'dan Fatih Polat 1., Erzurum’dan Yusuf Yılmaz 2., Kahramanmaraş’tan Onur Yılmaz 3. oldu. Yarışmada ilk üçe girenlere sırasıyla 10, 8 ve 6 Cumhuriyet altını verildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukay, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezleri Müdür Vekili Fatih Çatmakaş, Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, yarışmada jüri üyesi olarak görev yaptı.

Yarışma öncesi konuşan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Kur'an-ı Kerim okumanın ruhen ve manen insanı dinlendirdiğini söyledi.

Müslümanın günde en az bir sayfa Kur'an-ı Kerim okumasını isteyen Albayrak, insanın yaptığı bütün davranışlarının Kur'an-ı Kerim'e uygun olması gerektiğini vurguladı.

Yarışmada birinci olan Fatih Polat, çok mutlu olduğunu söyledi. Polat, "Birinci oldum ama bence burada herkes birinci. Ben bu başarımı anne ve babama borçluyum. Hem kendime hem de aileme hayatımın en büyük hediyesini verdim." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri