"Hafızlara gıpta ile bakılıyor"

Konya Camilerini Temizleme Derneği tarafından düzenlenen Büyükşehir Belediyesi, İl ve İlçe Müftülükleri tarafından desteklenen “Konya Kur’an Bülbülleri Ödül Merasimi” gerçekleştirildi.

Konya Camilerini Temizleme Derneği tarafından düzenlenen Büyükşehir Belediyesi, İl ve İlçe Müftülükleri tarafından desteklenen “Konya Kur’an Bülbülleri Ödül Merasimi” gerçekleştirildi. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, İl Müftüsü Ali Akpınar, Abdurrahman Büyükkörükçü, İlçe Müftüleri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılışında Konya Camilerini Temizleme Derneği adına konuşan Abdurrahman Büyükkörükçü, derneğin her yıl 700 camiyi temizleyerek ibadete hazır hale getirdiğini belirterek, “Derneğimiz tarafından geleneksel hale getirilen bu program ümit ediyoruz ki sonsuza kadar devam eder. Bu hafız gençlerimizi yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Allah (C.C.) 7 milyar insan içerisinde bizleri İslam’la şereflendirmiş, İslam beldesinde yaratmış. Hafızlarımız da bu beldelerden seçilmiş kıymetli insanlardır” şeklinde konuştu.

HAFIZLARA GIPTA İLE BAKILIYOR

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Mevlana Kültür Merkezi’nin en anlamlı programlarından birini icra ettiğini belirterek, “Kur’an hafızı olmak herkese nasip olmaz. Doktor, mühendis olabilirsiniz ama tanıdığım pek çok doktor, mühendis hafızlara gıpta etmektedir. Hafızlar herkesin gıpta ile baktığı kişiler olmuşlardır” dedi. Hafız olmanın sorumlulukları bulunduğuna işaret eden Akyürek, şöyle konuştu: “Bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği olan hocalarımızı, müftülüklerimizi tebrik ediyoruz. Sizler bu konumlarda olduğunuz sürece şehrin manevi havası zenginleşir. Konya’ya gelenler şehrin farklı bir manevi havası olduğunu söylüyor. Bu havayı Kur’an’a hizmet edenler oluşturuyor. Geçmişteki büyüklerimiz de bu havayı oluşturuyor. Konya inancın, maneviyatın, aşkın baş şehridir.”

ÜZERİNİZDEKİ EMANETİ KORUYUN

İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar da yaptığı konuşmada İl Müftülüğü olarak geçtiğimiz yıl yaz kurslar ve yaz okullarında 103 bin kişiyi ağırladıklarını belirterek, “Kış kurslarına da 2 bine yakın kardeşimiz devam ediyor. Toplamda bin 532 kardeşimiz hafızlık çalışıyor. 260 kadar kardeşimiz hafızlığa adım attı. 864 Kur’an kursumuz var, bunlardan 69’u erkeklere hizmet veriyor. Hafızlık büyük bir nimet fakat bir emanettir Bu emaneti omuzlarımızda rabbimizin huzuruna varıncaya kadar korumalıyız. Kardeşlerimize tavsiyem yetiştikleri kaynaklardan, kurslarından, müftülüklerimizden kopmasınlar. Allah’ın dini ile irtibatı kesmesinler” dedi.

Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Hafız Fatih da kısa bir konuşmanın ardından Kur’an okudu. İlahiler, kasideler ve Kur’an tilavetlerinin ardından ödül törenine geçildi.

Meram Müftülüğü'ne bağlı kurslardan hafız olarak mezun olan öğrencileri temsilen Muhammed Ali Karabulut ve Sevde Beyza Özden, Karatay'ı temsilen Oğuzhan Akkoç ve Ayşe Hilal Bayır, Selçuklu'yu temsilen Mevlana Aytek ve Sare Özmen ödül aldı. Ayrıca görme engellileri temsilen Şehadet Yıldız, işitme engellileri temsilen Kezban Tokay, bedensel engelliler adına İbrahim Yanılmaz'a ödül takdim edildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri