Hafizeler taçlarını giydi

Meram Müftülüğü'ne bağlı Veysel Karani Kız Kur'an Kursu, Yaylapınar Kız Kur'an Kursu ve Karatay Müftülüğü'ne bağlı Şifa Kız Kur'an Kursları'nın 2017 yılında hafızlıklarını başarıyla tamamlayan hafizelere taç giydirme programı düzenlendi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda gerçekleştirilen törene İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Meram Müftüsü Sabri Kütükçü, Karatay Müftü Vekili Remzi Kaya, Dernek üyeleri, hafizelerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan derneklerin başkanı Sahip Eke, hafızlığın gençler açısından önemli olduğunu söyledi. Eke, mezuniyet sevinci yaşayan hafizeleri seslenerek; "Sizler Kur'an-ı Kerim'in lafzını beynine, hafızasına, belleğine hapseden değil, lafız ve manasını kalbine, gönlüne nakşedip, sinesinde himaye edip, gönül aynasında seyredip yaşayan, yürüyen, canlı Kur'an-ı Kerimsiniz. Bundan sonra kendinizi yenileyin, bilgi dağarcığınızı geliştirin, Arapça öğrenerek Hafızlığınızı taçlandırınız” diye konuştu. , Karatay Müftü Vekili Remzi Kaya yaptığı konuşmada, hafızlığın devamlılığının önemine değinerek; “Allah hafizelerimize son nefesine kadar hafız kalmayı nasip eder inşallah” dedi.

KUR’AN EN İYİ ARKADAŞTIR

Programda söz alan Meram Müftüsü Sabri Kütükçü, mezun öğrencileri tebrik ederek, “ Mezun olan öğrencilerimiz eğitim süreçleri boyunca zorlu süreçlerden geçti. Hafızlık sosyal hayattan fedakarlık edilerek yapılacak bir süreç, öğrencilerimiz sosyal hayatlarından uzaklaşarak hafızlık mertebesine ulaştılar" dedi. İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Hafızlık yapmanın zor bir süreç olduğunu belirterek, öğrencilerin maddi kariyerlerini bir kenara bırakıp manevi kariyer yaptıklarına ve bu kariyerin bir gün karşılarına çıkacağını söyledi. Kur’an-ı Kerim’in tüm durumlarda en iyi arkadaş olduğunun altını çizen Bilgiç, hefizelere seslenerek, “Kur’an en güzel arkadaşınız olsun, o hiçbir arkadaşlığa benzemez. Dünya ve ahirette tüm durumlarda elinizden tutar” ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının ardından hafizelere taç giydirme merasimi gerçekleştirildi.

ALİ İBİLEME

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri