Hafizeler taç giydi

Karatay Müftülüğü Hale Kız Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği, 2015-2016 dönemi mezun olan hafizelerin mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Törende hafizeler taçlarını giydi

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda yapılan törene AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar,   Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Hale Kız Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Ali Kavaf, dernek üyeleri, kurs hocaları ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan  Hale Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Zübeyde Çelik, mezun olan hafizelerin Hafızlık Tespit Sınavı gibi çeşitlı sınavlardan geçerek bu güne geldiğini belirterek, mezun olan tüm hafizelerin yapılan sınavlardan yüde 100 başarı göstererek muzun olduklarını söyledi. Hafızlık sürecinin zor bir süreç olduğunun altını çizen Çelik, "Mezun olan öğrencileremez eğitim süreçleri boyunca zolu süreçlerden geçti. Hafızlık sosyal hayattan fedakarlık edilerek yapılacak bir süreç, öğrencilerimiz sosyal hayatlarından uzaklaşarak hafızlık mertebesine ulaştılar" dedi. Kursta eğitim gören öğrencilerin hafızlık eğiktimlerinin yananda İmam Hatip liselerine uzaktan eğğitim görerek devam ettiklerini belirten  Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Ali Kavaf, törende yaptığı yaptığı konuşmada, öğrencilerin il içinde ve dışında birçok yarışmada derece elde ettiklerini söyledi.

KUR'AN-I KERİM HAYATI KURAN KİTAPTIR

Hafızlık yapmanın zor bir süreç olduğnu söyleyen Ak Parti Milletvekili Hüsniye Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Hafızlık yapan öğrencilerimiz, hayatından fedakarlık yapıyor, sosyal hayattan uzak kalıyor. Yeri geliyor gecesini gündüzüne katıyor. Bu süreç çok zor bir süreç ve su öğrencilerimiz Allah(a şükür bunu altatmışlar" diye konuştu. Törende konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, 15 sene öncesinde Kur'an-ı Kerim eğitiminin sonlandırılmasına kasdedildiğini söyleyerek, "15 sene önce bu kızlarımızın başlarını kapatarak okullarına gitmeleri yasaktı. Kur'an-ı Kerim eğitiminin sonlandırılmasına kasdedildi. Kur'an kurslarının kardeş kuruluşu İmim Hatiplerin önleri kesilerek Kur'an-ı Kerim eğitimi yok edilme noktkasına gelmişti. Kur'an-ı Kerim eğitimlerinin bu günlere gelmesinde  yasakçı zihniyetin karşısında duran tüm kardeşlerğmize teşekkür etmemiz gerekiyor" dedi. Kur'an-ı Kerim hayatı kuran kitap olduğunun altını çizen Akpınar, "Kur'an-ı Kerim musafta duran değildir, hafızların zihninde duran da değildir, kütüphane raflarının üstünde duran da değildir. Kur'an-ı Kerim hayatı kuran kitaptır, yerinde duran kitap değildir" şeklinde konuştu.  Kur'an-ı Kerim'in hayata taşınması gerektiğini kaydeden Akpınar, sözlerini öyle devam etti: " Kur'an-ı Kerim hayatı dizayn etmek için gelmiştir,  Kur'an-ı Kerim'in mealini baktığımız zaman elimizi yüzümüzü nasıl yıkayacağımızı, sofrada nasıl oturup neler yiyeceğimizi, neleri alıp satabileceğimizi, nasıl yuva kurabileceğimizi anlatır."

BAHAR MEVSİMİNİ YAŞIYOR

Kur'an-ı Kerim'in sadece ahireti ilgilendiren hususlar için gönderilmedini bilirten Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, törende yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in dünyada yaşanan hayat tarzının nasıl olacağını öğretmesi için gönderildiğini söyledi. Kur'an-ı Kerim'in gönderildiği günden bu güne kadar geçirdiği sıkıntılara değinen Arslantürk, "Kur'an-ı Kerim ilk gönderildiğinde kış dönemini yaşadı, bu dönemde Kabe'nin kıyısında ile okunması yasaktı. Medine-i Münevvere döneminde de dışarıdan küfür ehlinin hucumu, içeriden münafıkların nifak hareketleri, Efendimiz'in hizmetini engel olmaya çalışmışlardır. Tüm bunlara rağmen Kur'an-ı Kerim tamamlanmıştır" dedi. Kur'an-ı Kerim'in ölümsüz olduğunu dile getiren  Arslantürk,  Kur'an-ı Kerim'in günümüzde bahar dönemini yaşadığını belirterek, şunları söyledi: "Kur'an-ı Kerim günümüzde seçmeli ders olarak okutuluyor ama bu yetmez, tüm sınıflarda ve üniversitelerde Kur'an-ı Kerim olmalıdır. Kur'an-ı Kerim'in olmadığı yerde sıkıntı olur."

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri