Hadim kirazına ilgi

Hadim Belediyesi fuara damgasını vurdu. Antalya Expo Center'de düzenlenen Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 Fuarı'nda Hadim Belediyesi'nin açtığı stand yoğun ilgi gördü

İlçenin tanıtımının yapıldığı stantta yöreye özgü ürünler, bitkiler ve baharatlar sergilenerek katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. İkram edilenler arasında Aladağ Pekmezi, Hadim Kecimen kuru üzümü, Yağcı Gök Üzümü, Toros Dağ Balı, Adaçayı, Kekik ve Sarı Kantaron Yağı yer aldı. Fuara "Toroslardan Gelen Sağlık" sloganı ile katılan Hadim Belediyesi, proje çalışmalarının devam ettiği Tıbbi ve Aromatik Ürünler projesini de uluslararası platformda kamuoyu ile paylaştı. Saksılarda yetiştirilen endemik çiçekler ve ilçeye özgü Toros Ak Kekiği fuara katılan akademisyenler tarafından ilgi odağı oldu. Hadim ilçesinin bilim dünyasına kazandırdığı 9 adet yeni bitki türü ile çeşitli endemik bitki ve çiçekler, doğal güzellikler ve tıbbi bitkilerin yer aldığı tablolar ise katılımcılar tarafından hayranlıkla karşılandı. Fuarı gezen birçok ziyaretçi bazı çiçek ve baharatları ilk defa bu fuar vesilesiyle gördüğünü ifade ederek Konya ve Hadim'in bu yönlerini bilmediklerini belirtti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Prof. Dr. Nuray Mücella Müftüoğlu, Hadim'de yetişen bitki türlerinin zenginliğine dikkat çekerek, "İlçede yetişen bu çiçekler Hadim ve Konya olduğu kadar Türkiye için de önemli bir yere sahip. Şu an Hadim dağlarında keşfedilmeyi bekleyen bir hazine saklı" şeklinde konuştu.

HADİM KİRAZI TANITILDI

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Hadim Kirazı olarak tescillenen kirazın, Aladağ Üzümü ve ürünlerinin de tanıtıldığını ifade ederek "Belediye olarak bu tür organizasyonlarda ilçemizin doğal, tarihi, kültürel zenginliklerini tanıtmaya devam edeceğiz. Ürünlerimizin fuarlarda bu şekilde sergilenmesi ve ikram edilmesi hem tanıtım açısından hem de kalitesine duyulan özgüven açısından çok önemli. Bunun yanı sıra belediyenin böyle bir faaliyette bulunması halk tarafından olduğu kadar tüccarlar, pazarlamacılar ve akademisyenler açısından da ayrıca bir güven kaynağı oluşturdu. Fuarın oldukça yararlı geçtiğine inanıyorum" dedi.

TURİZM ANLAYIŞI DEĞİŞECEK

Stand görevlilerinden Ramazan Bilgili fuarda en ilgi çeken standların başında Hadim Belediyesi'nin geldiğini söyledi. Fuar için belediye personelinin özverili şekilde çalışarak hazırlandıklarını anlatan Bilgili, "Hadim'in Antalya'ya sınır olmasına rağmen yerini ve özelliklerini hatta adını bile duymayanlar vardı. Panolardaki Hz. Hadimi, Yerköprü Şelalesi, Kiraz, Üzüm ve Çiçek resimlerini görenler hayran kaldılar. Standımızda sergilediğimiz ürünler hem çeşitlilik hemde farklılık açısından apayrı bir yer edindi. Ziyaretçilerle yaptığım sohbetlerde insanların şehir hayatından uzaklaşmak istediklerini farkettim. Tatilcilerin deniz, kum ve sahil dışında doğal bir ortam aradıklarını gördüm. Doğa ile iç içe yaşadığımızı, sağlıklı ürünlerle beslendiğimizi ifade ederek yaşantımıza imrendiklerini dile getirdiler. Fuarın kapandığı günden itibaren arayan birçok insan bal, pekmez, kekik ve kuru üzüm siparişi verdi. Bazıları da Hadim'i ziyaret ederek bu güzellikleri yerinden görmek için belediyemizden yardım istedi. İnanıyorum ki bundan birkaç yıl sonra Hadim çok daha fazla sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapacak" sözlerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri