Hacizli mallar online platform üzerinden satışa sunulacak

Hacizli malların satışında açık arttırmayla fiziksel satış dönemi bitiyor.

Adalet Bakanlığı tarafından Mart 2022'de pilot uygulamasına başlanan hacizli mallarda elektronik artırma yöntemi, 8 Mart 2023'ten itibaren Türkiye genelinde uygulanacak. Yeni model, müzayede salonlarında fiziki satış dönemini kapatacak. Bu mallar için açık artırmalar tamamen elektronik olarak yapılacaktır.

Açık arttırma satışlarında mobil veya gayrimenkul müzayede şartnamesi, elektronik satış ortamındaki müzayede ilanı, müzayede şartnamesi, gazete ilanı ve müzayede sonuç raporunun kullanılması zorunludur.

Açık arttırmaya katılabilmek için, hacizli malın değerinin %10'u tutarındaki nakit teminatın, bir önceki gün saat 23.30'a kadar Online Satış Portalı üzerinden satışı gerçekleştiren icra dairesinin banka hesabına yatırılması gerekmektedir. 

Portal üzerinden düzenlenen müzayedede teklif verme süresi 7 gün olarak belirlenirken, online ortamda teklif verebilmek için Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen sözleşmenin katılımcılar tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Müzayedede, isteklilerin kişisel bilgileri, müzayede süresince bilgi sistemini işleten kamu görevlileri dışında kimse tarafından görülemeyecektir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri