Hacılar MKM'den gidecek

Konya'dan ilk hacı kafilesi yarın yola çıkıyor. Konya'dan bu yıl 2 bin 571 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Hacı adaylarını uğurlama töreni ise havaalanında değil, Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak
Hac ibadetini yerine getirmek üzere çok sayıda Konyalı kutsal topraklara gitmek için hazırlık yapıyor. Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını yakınları, Olağanüstü Hal (OHAL) sebebiyle Konya Havaalanı yerine Mevlana Kültür Merkezi otoparkında uğurlayacak. Konya’da 2016 yılında hac ibadetini yerine getirmek için 2 bin 571 kişi kutsal yolculuğa çıkacak. 2 bin 571 adayın bin 584’ü Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek, 987 hacı adayı ise özel şirketlerle gidecek. Konya’dan Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile ilk kafile 13 Ağustos'ta hareket edecek. Giden kafilelerden ilk dönüş 17 Eylül'de gerçekleşecek. Konya’dan giden kafilelerden ise son dönüş 29 Eylül'de gerçekleşecek. Konya’dan toplam 75 din görevlisi ve kafile başkanının görev aldığı on kafile kutsal topraklara gidecek. Bu on kafileden birisi Karaman'daki hacı adaylarından oluşacak. 
YAKINLAR HAVAALANINA GELMESİN
“Hacı adayları geçtiğimiz yıllarda yakınları ile havaalanında vedalaşıyordu. Bu yıl durumlar farklı” diyen Konya Müftü Yardımcı İbrahim Çayır, “Bu yıl adaylarımız ve yakınlarından anlayış bekliyoruz. Ülkemizde yaşanan son olaylardan dolayı Olağanüstü Hal ilan edildi ve bu kapsamda güvenlik açısından biz hacı adaylarımızı Mevlana Kültür Merkezi'nde toplayacağız. Yapılacak olan programda hacı adaylarımız yakınları ile vedalaşacak. Programdan sonra biz hacı adaylarımız otobüsler ile havaalanına götüreceğiz. Bu konuda hacı adayları ve yakınlarından istirhamımız Mevlana Kültür Merkezinde vedalaşmaları ve kesinlikle hacı adaylarımız hariç havaalanına kimsenin gelmemesidir. Güvenlik açısından havaalanına kimse alınmayacak, bu yüzden boşuna gelmiş olacaklar. Her bir hacı adayının 4 yakını araçla gelse bile bu bin tane araca tekabül ediyor ki bu da havaalanının tıkanmasına sebep olur diğer uçuşlara da engel olur kul hakkına girmemek lazım. Uçakların da zamanında kalkmasına engel olur. Bu yüzden lütfen hacı yakınlarımız havaalanına gelmesin” sözlerini kullandı. 
BAZILARININ PASAPORTU İPTAL EDİLDİ
Paralel yapıyla bağlantısı olduğu iddia edilen birçok hacı adayının pasaportunun da iptal edildiğini ifade eden Çayır, “Ülkemizde yaşanan süreçten dolayı hacı adaylarından bir kısmının pasaportları iptal oldu. Dolayısıyla da bu kişiler hac yolculuğuna çıkamayacak. FETÖ üyesi olanlar, hakkında soruşturma açılanlar, açığa alınanlar ve gözaltında olan hacı adayları pasaportlarının iptal olması sebebiyle hacı yolculuğuna çıkamayacak. Bunun haricinde hasta olan veya hacıya gitmekten vazgeçenler de olabiliyor” şeklinde konuştu.
ADAYLAR İÇİN SEMİNERLER DÜZENLEDİK
Hacı adaylarına Konya Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu tarafından gerekli hizmetlerin verildiğini de dile getiren Çayır, bunun yanında hacı adaylarına kutsal topraklarla ilgili seminerler düzenlendiğini söyledi. Adayların kutsal topraklar hakkında bilgilendirildiğini vurgulayan Çayır, “Hacı adaylarımıza Konya Müftülüğü olarak seminerler düzenledik. Seminerlerimizde adaylarımızı kutsal topraklarda yapılacaklar hakkında detaylı olarak bilgilendirdik. Gitmeden önce kafile başkanları kendi kafilelerini toplayarak hatırlatmalarda bulundular ve kafile başkanlarımız hacı adaylarımızı bilgilendirmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.
SALİH ACIBADEM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri