Hacılar, Efendimiz'in Huzurunda

Mekke'de hac farizasını tamamlayan hacılar, Medine'de Hazreti Peygamber'i (sav) ziyaret etmeye başladı. Mescid-i Nebevi'ye gruplar halinde gelen hacılar, Efendimiz'i selamlayarak Allah'a dua ediyor. Hacılar, Ravza-i Mutahhara (temiz bahçe) önünde...

Mekke'de hac farizasını tamamlayan hacılar, Medine'de Hazreti Peygamber'i (sav) ziyaret etmeye başladı. Mescid-i Nebevi'ye gruplar halinde gelen hacılar, Efendimiz'i selamlayarak Allah'a dua ediyor.

Hacılar, Ravza-i Mutahhara (temiz bahçe) önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ravza-i Mutahhara, Hazreti Peygamber'in kabri ile minberi arasındaki bölüme deniyor. "Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir." hadis-i şerifi sebebiyle hacılar bu bölümde namaz kılmak için adeta yarışıyor. Suudi yetkililer, cennetten bir bahçe sayılan bu bölüme hacıları grup grup alıyor. Hücre-i Saadet denilen kabir bölümünde ise Efendimiz'den başka yanı başında Hazreti Ebubekir ve Hazreti Ömer'in kabri şerifleri bulunuyor.

Ravza-i Mutahhara ve Efendimiz'in kabrini ziyaret eden Türk hacılar, büyük heyecan duyduklarını dile getirdiler. Hacılar, haccın meşakkatli olduğuna vurgu yaparak kutsal topraklara genç yaşta gelinmesi tavsiyesinde bulundular.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri