Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliği Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nde Başladı

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 51'inci Ulusal, 25'inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı. Etkinlikler bu yıl ilk kez 40 gün içinde hazır hale getirilen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun...

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 51'inci Ulusal, 25'inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı. Etkinlikler bu yıl ilk kez 40 gün içinde hazır hale getirilen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin verildiği Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Geçen yıl Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın başbakan yardımcısı sıfatıyla katıldığı ve darp edildiği etkinliğe bu yıl hükümet ve iktidar partisinden katılım olmaması dikkati çekti. Etkinliğe il dışından yaklaşık 50 bin Alevi ve Bektaşi akın etti.

Etkinliklere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Şişli eski belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı Yusuf Güney, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, askeri ve mülki erkan ile CHP'li İstanbul ilçe belediye başkanları Alevi -Bektaşi derneklerinin temsilcileri, il dışından gelen Alevi ve Bektaşiler ile çok sayıda davetli katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah ekibinin semah gösterisiyle başladı.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları verdi. Daha sonra etkinlikler kapsamında düzenlenen şiir ve öykü yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Hacıbektaş Kaymakamı Yusuf Güney verdi.

Protokol konuşmalarının ardından 21'inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, Almanya Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü'nün kurucusu olan öğretmen ve yazar Gülizar Cengiz'e verildi.

ETKİNLİKLER İÇİN 50 BİN KİŞİ HACIBEKTAŞ'A GELDİ

Etkinliklere katılmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından 50 bin civarında Alevi Hacıbektaş'a geldi. Vatandaşların bir kısmı boş arazilere kurdukları çadırlarda bir kısmı da İstanbul'daki CHP'li belediyelerin kurduğu çadır kentlerde konaklıyor.

İlçeye akın eden Aleviler, Deliklitaş mevkiindeki Hacıbektaş Veli Heykeli'ne uğur ve dilek taşı bırakarak dilek diliyor. İlçeye gelen misafirler ayrıca Hacıbektaş Veli'nin inzivaya çekildiği sırada elini vurarak deldiği rivayet edilen bir kayanın içinden geçmek için birbirleriyle yarışıyor. Vatandaşlar, taşın içinden geçerek günahlarından arındıklarına inandıklarını dile getiriyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri