Hacı Adayları Mina Ve Arafat Yolunda

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanları Arafat heyecanı sardı.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanları Arafat heyecanı sardı. Hacı adayları, Arafat için bugün yola çıkıyor.

Mekke'de bugün ihrama girecek yaklaşık 3 milyon Hacı adayı, 25 kilometrelik yolculuğun ardından önce Mina'ya, ardından Arafat'a gidecek.

Vakfe için milyonların toplanacağı Mina ve Arafat'ta hazırlıklar tamam. Güvenlik güçleri havadan ve karadan Hacı adaylarının güvenliğini sağlayacak. Hacı adaylarının Mina ve Arafat'ta konaklayacağı çadırlar misafirlerini bekliyor.

Haccın fazlarından olan vakfe, arefe yani Pazartesi günü Arafat'ta yapılacak. Müslümanlar, Mescid-i Haram’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan ovada, ‘Cebel-i Rahme’nin (Rahmet Dağı) eteklerinde el açıp dua edecek.

Arafat’tan sonraki durak Müzdelife olacak. Hacı adayları, gün batımıyla birlikte Mina'ya gelecek. Akşam ve yatsı namazlarını birleştirerek kılan Müslümanlar burada bir müddet durduktan (vakfe) sonra şeytan taşlama için taş toplayacak.

Hacı adayları, Bayram'ı Mina’da karşılayacak. Müzdelife'de vakfe yapacak, Mina'da şeytan taşlayacak Müslümanlar, kurban kesip tıraş olduktan sonra ihramdan çıkıp Hacı olacak. Hacılar, ziyaret tavafı için Kâbe'ye dönecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri