Hacettepe Orkestrası’ndan Moskova’da Muhteşem Konser

Rusya’nın başkenti Moskova’da Çaykovski Devlet Konservatuarı’nda Hacettepe Üniversitesi Büyük Senfoni Orkestrası ve İranlı müzisyenler klasik müzik konseri sundu.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Çaykovski Devlet Konservatuarı’nda Hacettepe Üniversitesi Büyük Senfoni Orkestrası ve İranlı müzisyenler klasik müzik konseri sundu.

Moskova’da faaliyette bulunan Türk-Rus Kültür Merkezi’nin de katkılarıyla Çaykovski Konservatuarı’nda düzenlenen konsere Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Emin Kiraz, Türk-Rus Kültür Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Güçtekin ve Rusya Diplomasi Akademisi öğretim görevlisi Prof. Dr. Aslambek Mozloev katıldı. Yaklaşık 500 sanatseverin katıldığı konserde Hacettepe Orkestra Şefi Burak Tüzün yönetiminde Türk ve İranlı müzisyenler klasik müzik ziyafeti sundu.

İranlı sanatçı Hüseyin Hurşarg’ın seslendirdiği makamlar dakikalarca ayakta alkışlandı. İranlı ses sanatçısına Hacettepe Orkestrası ve 7 İranlı müzisyen eşlik etti.

“Vatanım” başlıklı konserde Türk klasik müziği ve İran makam sanatı, ortak müzik temposunda birleşerek Rus sanatseverleri büyüledi.
Konserle ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarı Uluslar Arası İlişkiler Sorumlusu Margarita Karatıgina, “Konser bizde büyük izlenim bıraktı. Çaykovski Konservatuarı ilk kez böyle bir Şark sanat müziğini dinledi.” diyerek duygularını aktardı.

Büyükelçilik Müsteşarı Kiraz, “Büyükelçilik olarak bu tür kültürel faaliyetleri destekliyoruz. Türk sanatının tanıtımı açısından güzel müzik ziyafeti.” dedi. Türk-Rus Kültür Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Güçtekin, “Ankara Güneşi başlıklı kültür projesi çerçevesinde düzenlenen ikinci konser. Bizim merkezin katkılarıyla yapılmakta. İlk kez Moskova’da böyle bir sanat etkinliği yapılıyor. 20 ve 21 Kasım’da da Hacettepe Orkestrası benzer konserleriyle Rus sanatseverlerle buluşacak. Projede 100’den fazla Türk, Rus ve İranlı müzisyen yer alıyor. ” şeklinde konuştu.

Rus sanatsever İnessa Sokolova, “Büyük keyifle izledim. Şark sanat müziğinin hayranıyım. Ama böyle bir ortak Türk-İran klasik müziğine ilk kez tanık oldum.” diyerek izlenimlerini aktardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri