Hac Ve Umre Merkezi Hacıların Hayatını Kolaylaştıran Projeleri Tanıttı

Hac için Mekke'de bulunan basın mensuplarına kapılarını açan Ummül Kura Üniversitesi Hac ve Umre Araştırma Merkezi, fotoğraf ve maket üzerinde hacıların hayatını kolaylaştıran projeleri anlattı. Cihan Haber Ajansı'na çalışmaları hakkında...

Hac için Mekke'de bulunan basın mensuplarına kapılarını açan Ummül Kura Üniversitesi Hac ve Umre Araştırma Merkezi, fotoğraf ve maket üzerinde hacıların hayatını kolaylaştıran projeleri anlattı.

Cihan Haber Ajansı'na çalışmaları hakkında bilgi veren Hac ve Umre Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doktor Muhammet Abdullah İdris, 1975'ten beri hizmet verdiklerini söyledi. Mekke Ummül Kura Üniversitesi bünyesindeki merkezin 5 alanda çalışma yaptığını belirten İdris, ilk çalışmanın kurban kesimi olduğunu ifade etti. İdris, 1975'lerde hacca gelenlerin kestiği kurbanların birçoğunun zayi olduğunu, ancak merkezin yaptığı çalışmalardan sonra fakir ülkelere dağıtılmaya başlandığını kaydetti.

Hacıların toplu taşınması ve tavaf alanının genişletilmesi gibi projeler geliştirdiklerini belirten İdris, bu projelerin şu anda uygulandığını dile getirdi.

Uygulama değil, istişare merkezi olduklarını aktaran İdris, amaçlarının hacıların hayatını kolaylaştırmak olduğunu ifade etti. Merkezde değişik ülkelerden araştırmacıların bulunduğu bilgisini veren İdris, müslüman bilim adamlarının katkılarına açık olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri