Hac ön kayıtları başlıyor

2011 yılı hac ön kayıtları ve kayıt yenileme işlemlerinin 25 Nisanda başlayacağını belirten Şükrü Özbuğday, vatandaşların hac müracaatlarını eksiksiz yapmaları gerektiğini söyledi
İl Müftülüğü 2011 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleriyle ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Selçuk Otel’de düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ile Selçuklu ilçe Müftüsü Ali Okutan, Meram ilçe Müftüsü Ahmet Özkan, Karatay ilçe Müftüsü Hasan Hüseyin Aslantürk katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Şükrü Özbuğday, “Ülkemizde hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın müracaatları Diyanet İşleri Başkanlığı’nca kabul edilmekte. Hacca gidenlerin sayısında her yıl artış olmakta ancak İslam ülkelerinin nüfuslarının ‘binde biri’ oranında uygulanan kota nedeniyle de müracaat edenlerin tamamını aynı yılda hacca götürmek mümkün olmamaktadır. Nitekim 2010 yılında müracaatta bulunduğu halde bugüne kadar hacca gidememiş birçok vatandaşımız bulunmaktadır” diye konuştu. Hacca gitmek isteyen vatandaşların kayıt yeniletme ve ilk defa kayıt yaptırma müracaatların 25 Nisan ile 6 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını da aktaran Özbuğday, “2010 yılı hac ön kayıtları İl ve İlçe Müftülükleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet adresinden yapılabilecektir. 2011 yılı haccı için ilk defa müracaat ederek kayıt yaptıracaklar Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen bankalara kişi başı ön kayıt ücreti olarak 15 TL yatırmaları gerekmektedir. Bu işlemler sonrası hacca gitmek için kuraya katılacak vatandaşların müracaatları, müracaat form dilekçesiyle yapılacaktır. Müracaat form dilekçesinde, kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve banka dekontunun mutlaka bulunması gerekiyor. Dilekçeler müftülüklere teslim edilecektir. Dilekçelerini müftülüklere teslim etmeyen ve kayıt numarasını almayanların hac müracaatları geçerli sayılmayacaktır” ifadelerini kullandı.
‘DAHA ÖNCE HACCA GİDENLERİN MÜRACAATLARI KABUL EDİLMEYECEK’
Stok nedeniyle müracaatta bulunan herkesin hacca götürülemeyeceği için daha önce hacca gidenlerin müracaatlarının kabul edilmeyeceğini de dile getiren İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce hacca giden arkadaşlar müracaatta bulunmasınlar. Kura çekiminden sonra dahi olsa kişinin hacca gittiği anlaşılırsa kayıtları iptal edilecektir. İptal sonrası kişinin kayıt ücretleri de iade edilmeyecektir. Hacı adayları, müracaatları başkanlığın internet sitesinden takip etmeleri gerekir. Kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa bunlar, ilgili müftülüklerden bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebileceklerdir. Hacı adayları, müracaat form dilekçesinde yer alan hac kategorilerinden durumuna uygun olanını, verilen takribi fiyat ve süreyi de dikkate alarak işaretlemeleri gerekmektedir.”
MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri