Hac İbadeti Yapılırken; Güvenlik Havadan Ve Karadan Sağlanıyor

Suudi Arabistan, Hac ibadeti için ülkeye gelen Müslümanların güvenliğine büyük önem veriyor.

Suudi Arabistan, Hac ibadeti için ülkeye gelen Müslümanların güvenliğine büyük önem veriyor. Havadan ve karadan güvenlik sağlayan yönetim, değişik noktalara konulan binlerce kamera ile görüntüler alıyor.

Mina'daki Hac Güvenlik Merkezi, Kabe ve çevresine yerleştirilen binlerce kamerayla milyonlarca Müslümanın hareketini 24 saat kayıt altına alıyor. Gazetecilere tanıtılan güvenlik sisteminde, insanların tüm hareketleri kameralar aracılığıyla merkeze aktarılıyor. Ayrıca helikopterler de havadan çektiği görüntüleri merkeze iletiyor.

Tüm görüntüler analiz odasındaki büyük bilgisayarlara aktarılıyor. Bilgisayarlara yüklenen veriler aracılığıyla bölgedeki hareketlilik titiz bir şekilde takip ediliyor. Tren istasyonlarındaki yoğunluk ve tünellerden dakikada kaç insanın geçtiği hesaplanıyor. Tüm bu veriler, muhtemel kazaların ve yığılmaların önüne geçilebilmesi için kullanılıyor. Bir bölgedeki yoğunluk fazlalaştığında polisler bölgelerdeki meslektaşlarını uyararak çıkışların önü kesiliyor. Araçların trafik yönleri değiştiriliyor.

Mina'daki güvenlik merkezi, aynı zamanda Mekke'nin tüm giriş çıkışlarının kontrolünden de sorumlu. Ayrıca Medine'de Hz. Muhammed'in (s.a.s.) kabrinin (Ravza-i Mutahhara) bulunduğu Mescid-i Nebevi'deki yüzlerce kamera ile 500 kilometre uzaklıktaki Medine de izlenebiliyor. Medine'de de Mina'daki güvenlik merkezi gibi bir merkez bulunuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri