Hac başvurularına Konya’dan yoğun ilgi

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da hac kayıt heyecanı yaşanıyor. Hacca gitmek için başlatılan ön kayıtlara, başvurunun yüksek olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yıl Konya'dan 183 kişi Hacca gitmişti. Bu yıl sayının biraz daha yüksek olması öngörülüyor

Hem ilk defa kayıt yaptıracak olan hem de hac ibadeti için kayıtlarını güncelleyecek olan adaylar için hac başvuruları devam ediyor. 2023 Hac için ilk kez kayıt yaptıracaklar veya kayıtlarında güncelleme işlemi yapacaklar, bu işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabilecek. Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve tüm il ve ilçe müftülüklerinden bilgi alınabiliyor. Başvurular; e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak olup, tarih olarak 26 Ocak tarihine kadar devam edecektir. Türkiye genelinde olduğu gibi, Konya'da da ön kayıtlar için yoğun bir talebin olduğu öğrenildi.

İNTERNETTEN SORGULAMA YAPILABİLECEK

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyenlerin işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hac ön kayıtları e-Devletten gerçekleşecek.

İlgili bankalara belirlenen tarihlerde vatandaşlar ön kayıt ücreti yatırılacak. "www.hac.gov.tr" adresinde yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulaması gerçekleşecek. Elektronik ortamda "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesine veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlar yapılıyor. Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra kayıt durumlarını ve kura sonuçlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesinden sorgulayabiliyor.

2022 YILINDA 183 KİŞİ KONYA'DAN HACCA GİTMİŞTİ

2022 yılında Sultan Selim Camii’nde Hacı Uğurlama programı düzenlenmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile Konyamızdan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik Sultan Selim Camiinde uğurlama programı düzenlenmişti. Konya İl Müftülüğü organizesinde Sultan Selim Camiinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlamıştı. Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin kıldırdığı Sabah Namazı ve namaza müteakip hacı adaylarına konuşması ile devam etmişti. Konuşmasında İl Müftüsü Öge, “Rabbim Sabah Namazında bizlere huzurunda buluşma imkanı verdi. Bizleri huzura erdirdi elhamdulillah. Bu gün burada Konyamızdan hacca gidecek 183 kardeşimizi uğurlayacağız. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Konyamızdan uğurlayacağımız ilk kafilemiz olacak. Hacca gidecek kardeşlerimizi Mevlana meydanından dualarla uğurlayıp eskiden gelen bir geleneği yaşatmak istedik.” ifadelerini kullanmıştı. Öge, hacılarla helalleşerek Ümmet-i Muhammed için dua etmelerini istemişti. İlahi dinletisi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Kafile Başkanı Ahmet Müjdecinin konuşması ile devam eden program Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin duasıyla sona ermişti. Helalleşilerek Hacı adayları dualarla uğurlanmıştı.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri