Haber siteleri

Dünya'da yüzlerce haber sitesi bulunmaktadır ve bu siteler insanlara doğru bilgiyi aktarmaya ve objektif bir tarz yakalamak isterler.

Dünya'da yüzlerce haber sitesi bulunmaktadır ve bu siteler insanlara doğru bilgiyi aktarmaya ve objektif bir tarz yakalamak isterler. Ancak çoğu haber sitesi bunu başaramaz. Özellikle son yıllarda politika alanında meydana gelen gelişmeleri insanlar internet üzerinden haber sitelerini takip ederek bilgi almak istiyorlar. Bunun sebebi de internet gibi bir teknloji devinin yaralı bir şekilde kullanılmaya çalışılmasıdır.

Haber sitelerinin bir kısmı özellikle Türkiye'de yanıltıcı ve yalan haberlerle dolu olabilir. Bu noktada haber sitesi gibi tarafsız haber ve gerçek haber yapan haber sitesi yok denecek kadar azdır. Alışılagelmiş olan milliyet, hürriyet, sabah vb. gazetelerin yanına bir yenisi daha eklenerek www.vaziyet.com.tr adresi de varlığını sürdürmeye başlamış durumdadır. İnsanlar bir haber sitesinde öncelikle haberlerin doğruluğuna ve taraflı olunup olunmadığına bakar. Bu yüzden çoğu haber sitesi doğru bilgiyi aktarmaya ve olabildiğince objektif bir tutum sergilemeye çalışırlar. Bunun sebebi ise insanlar o haber sitesine güvenlerinin kazandırılmasıdır. Eğer bir haber sitesi okuyucusuna güven empoze ederse o haber sitesi amacına ulaşmıştır ve okuruyla buluşmuştur.

Özet olarak, haber sitelerini seçerken orada bulunan haberlerin doğru olup olmadığına ve o site içersinde her hangi bir para kazanma amacı güdülüp güdülmediğine ve taraflı bir tutum içersinde olup olmadıklarına bakılmalıdır. Bu yüzden sosyal medya alanlarındaki her haberin asıl olduğuna inanmamak gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri