Güzellik merkezlerinde Dilan Polat krizi!

Güzellik salonu işletmelerinde Dilan Polat denetimi krizi yaşanıyor. Sosyal medya fenomenlerine ve Dilan Polat Güzellik Merkezlerine yönelik düzenlenen operasyonlar işini hakkıyla yapan işletmeleri de zor durumda bıraktı

Son zamanlarda güzellik sektörü, fenomenlerin skandal yaratıcı faaliyetleri güzellik merkezlerini zor duruma soktu. Sektörün gerçek temsilcileri son operasyonlardan dolayı olumsuz etkilendi. Güzellik salonu işletmecileri, bu olumsuz algının yarattığı ticari zararla baş etmeye çalışırken, şimdi de "Dilan Polat Denetimi"(Denetim yapanların isimlendirmesi) adı altında yapılan toplu baskınlar ve denetimlerle karşı karşıya kaldı.

DENETİMLER NEYE GÖRE YAPILIYOR?

Güzellik merkezi sahiplerinden Ersen Tokay, yapılan denetimlerin çoğu zaman adil olmayan ve rahatsız edici bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekti. Güzellik merkezlerine yönelik yılda iki defa rutin denetim yapıldığını kaydeden Tokay, şunları söyledi: “Meslektaşlarım, zaten yılda iki kez rutin denetimlere tabi tutulmakta ve en ufak bir şikayet durumunda yeniden denetlenmektedir. Bu denetimlerin neye göre yapıldığı ve hangi kriterlere göre hareket edildiği belirsizdir.

DAHA ADİL VE ŞEFFAF BİR SÜREÇ OLMALI

Bu durum, güzellik salonu işletmecileri arasında büyük bir huzursuzluk ve tedirginlik yaratmıştır. Sektör temsilcileri, adil olmayan ve tutarsız uygulamalar nedeniyle gereksiz yere sıkıntı yaşamaktadır. Bu nedenle, sektör temsilcilerine yönelik yapılan denetimlerin daha adil, şeffaf ve tutarlı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. İşletmecilerin haklarına saygı gösterilerek, sektörün sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine olanak tanınmalıdır. Bu bağlamda, güzellik sektörüne yönelik denetim süreçlerinin gözden geçirilmesi ve sektör temsilcilerinin haklarının korunmasını talep ediyorum. İşletmeciler üzerindeki bu gereksiz baskının ve denetimlerin derhal durdurulmasını istiyor, sektörün gerçek temsilcilerinin hakkaniyetle muamele görmesini bekliyoruz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri