Güzel ülkem yardıma muhtaç

Erdoğan açıkladığı “müjdelerle” toplumun içinde bulunduğu ekonomik çöküntüye, Bahçeli de ruhsal buhrana dikkat çekti.

Erdoğan açıkladığı “müjdelerle” toplumun içinde bulunduğu ekonomik çöküntüye, Bahçeli de ruhsal buhrana dikkat çekti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bir dizi düzenlemeden bahsetti. Erdoğan, “Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kilovat/saate kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede, her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılamış olacak” dedi.

ÇİFTÇİYE YÜZDE 11 FAİZLE VADELENDİRME

Halkbank’ın bugüne kadar esnaf ve sanatkarların uygun şartlarda finansmana erişimine öncülük ettiğini dile getiren Erdoğan, “Halkbank esnaf ve sanatkarların işletme yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019 yılında yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak” diye konuştu. Ziraat Bankası’nın, çiftçiye, dar günlerinde destek olmak için kredi ödemelerinde farklı erteleme, yeniden vadelendirme ve yapılandırma alternatiflerini geliştirdiğini anlatan Erdoğan, “İnşallah bu düzenlemeyle çiftçi borçlarına yıllık yüzde 11 faiz oranı uygulanarak 1 yıla kadar vadelendirmeimkanı getirildi. Bu uygulama kapsamında kısa sürede yaklaşık 2 bin üreticimiz başvuruda bulundu” ifadesini kullandı.

KART BORCU İÇİN ZİRAAT’TEN KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlara yönelik müjdeyi açıklarken de şöyle devam etti: “Bu vatandaşlarımızın mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için bir imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız, hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası’ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak. Daha sonra çok uygun şartlarda ister 24 ay ister 60 ay vade ile aylık gelirine uygun bir şekilde bu borcunu ödeyecek.”

HALK RUHSAL OLARAK ZOR DURUMDA

MHP Genel Başkanı Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşların maddi ve manevi sorunlarının yanı sıra ruhsal olarak da zorluk çektiğini dile getirerek, “Ruh Sağlığı Yasasına” ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yaşanan ağır sorunların ruh sağlığına olumsuz yönde tesir ettiğine dikkat çeken Bahçeli, “Bunu inkâr etmek anlamsızdır. Çoğalan intiharlar, yaygın bir hal alan antidepresan ilaç kullanımı tehlikeli düzeydedir. Şiddet vakaları, tehdit edici bir seviyededir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, günümüzün karmaşıklaşan hayat şartlarında, halkın maddi ve manevi sorunlarının yanı sıra ruhsal olarak da zorluk çektiğini dile getirdi. Ruh sağlığı hizmetleri alanında hizmet alan ve hizmet veren insanların ağırlaşan problemlerinin farkında olduklarını aktaran Bahçeli, tüm bu sorunlarla şuurlu, programlı ve etkili şekilde başa çıkabilmek için hakların, sınırların, yetkilerin açık ve net olarak belirlendiği bir toplumsal sözleşmeye, diğer bir ifadeyle “Ruh Sağlığı Yasasına” ihtiyaç olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’DE BU ALANDA BOŞLUK VAR

Gelişmiş ülkelerin tamamında, gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda söz konusu yasa olduğunu anımsatan Bahçeli, Türkiye’de ise bu alanda bir boşluk olduğunu kaydetti. Sosyal ve toplumsal pek çok yararı olacağına inandığı Ruh Sağlığı yasasının bu yıl içinde TBMM’den çıkarılmasını içtenlikle beklediğini anlatan Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’nun konuyla ilgili bir kanun teklifi hazırladığını bildirdi.

ŞİDDET VAKALARI TEHDİT EDİCİ SEVİYEDE

Yaşanan ağır sorunların ruh sağlığına olumsuz yönde tesir ettiğine dikkat çeken Bahçeli, “Bunu inkar etmek anlamsızdır, faydasızdır. Türkiye Ruh Sağlığı Profili çalışmasında, ruhsal sorunu olanların yalnızca yüzde 14’ünün herhangi bir uzmana müracaat ettiği belirlenmiştir. Çoğalan intiharlar, yaygın bir hal alan antidepresan ilaç kullanımı tehlikeli düzeydedir. Şiddet vakaları, kadın cinayetleri, eften püften meselelerdeki derin anlaşmazlıklar tehdit edici bir seviyededir. Şu işe bakar mısınız, geçtiğimiz hafta, Gaziantep’te bir boşanma vakasıyla aralarında husumet bulunan iki akraba aile arasında çatışma çıkmış, 18 kişi yaralanmıştır. Bu olacak şey değildir. Söylerken bile içimin titrediği bir kadın cinayeti geçen hafta bir üniversitede gerçekleşmiştir. Genç bir akademisyen olan Ceren Damar evladımız gözü dönmüş bir katil tarafından hunharca katledilmiştir” diye konuştu.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri