Güzel galibiyet: 2-1

Süper Lige Bursa yenilgisi ile başlayan Konyaspor 110 gün sonra taraftarları ile buluştu. Eskişehiri konuk eden yeşil-beyazlılar, Lietava ve Adnanın golleri ile zorlu rakibini 2-1 mağlup etti
Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor dün kendi saha ve seyircisi önünde Eskişehirspor’u konuk etti. Lig’e deplasmanda oynadığı Bursaspor yenilgisi ile başlayan temsilcimiz, zorlu rakibi Eskişehir’i 2-1 mağlup etmeyi başardı ve Spor Toto Süper Lig’de ilk üç puanını hanesine yazdırdı. Temsilcimizin golleri 2. dakikada Lietava ve 78. dakikada Adnan’dan geldi. Konuk ekip Eskişehir’in golünü ise 50. dakikada Passos attı.
Bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e çıkmayı başaran yeşil-beyazlıların verdiği zorlu mücadele de, iftar sonrası tribünleri dolduran yaklaşık 8 bin taraftar da temsilcimize destek verdi. Teknik adam Ziya Doğan, geçtiğimiz sezon kadroda bulunan sadece Eser Yağmur’a ilk 11’de görev verirken, Doğan ikinci yarıda ise Ramazan Kahya’ya görev verdi. Yeşil-beyazlılar aldığı bu galibiyetle maç fazlası ile 7. sıraya yerleşti.
(MAÇTAN NOTLAR)
2. dakikada sağdan topla birlikte ceza sahasına giren Eser’in cılız şutunda meşin yuvarlak defanstan döndü. Topu önünde bulan Lietava, yerden düzgün bir vuruşla yeşil-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. 10. dakikada Eskişehirspor’un kazandığı serbest vuruşta Sezer, topun başına geldi. Sezer’in sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 14. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında topla birlikte hareketlenen Doğa, seri çalımlarla ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun etkisiz vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 36. dakikada Sezer’in sağ çaprazdan şutunda top az farkla üstten auta çıktı. 39. dakikada Okvunvawne’nin pasında ceza sahasında topla buluşan Doğa’nın sert şutunu kaleci Gökhan güçlükle kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısını Konyaspor 1-0 önde tamamladı.
8İKİNCİ YARI)
50. dakikada Konyaspor defansının uzaklaştıramadığı top Pasos'un önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahasının dışından sert şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1 64. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Volkan Yaman'ın pasında ceza sahası önünde topla buluşan Sezer'in sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 67. dakikada Eskişehirspor'un kullandığı köşe atışında topa altı pasta iyi yükselen Adnan'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 78. dakikada Konyaspor galibiyet golünü buldu. Ramazan'ın soldan ceza sahasına ortasında Adnan topu kafasıyla aşırdı. Kaleci İvresa'nın dokunamadığı meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1
Karşılaşma 2-1 Konyaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri