Güzel: Ak Parti İçte Ve Dışta Türkiye'yi Savaşa Sürüklüyor

Eğitim-Sen Manisa Şube Sekreteri Yaşar Güzel, AK Parti’nin içte ve dışta Türkiye’yi savaşı sürüklediğini iddia etti. KESK Manisa Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşle terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye saldırısı protesto...

Eğitim-Sen Manisa Şube Sekreteri Yaşar Güzel, AK Parti’nin içte ve dışta Türkiye’yi savaşı sürüklediğini iddia etti. KESK Manisa Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşle terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye saldırısı protesto edildi. KESK üyeleri, iki günlük iş bırakma eyleminin ikinci gününde Eğitim-Sen şube binası önünde toplanıp, "AK Parti bizi içte ve dışta savaşa sürüklüyor, savaşı durduralım" pankartı taşıyarak Manolya Meydanı’na kadar yürüdü, Sendika üyeleri, yürüyüş sırasında, "Her yer direniş, her yer Kobani", "Yaşasın hakların kardeşliği", "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP", "IŞİD saldırıyor, insanlar direniyor", "Diren Kobani, emekçiler seninle", "Susma ses ver, Kobani’ye güç ver" sloganları attı.

Burada basın açıklaması okuyan Şube Sekreteri Güzel, savaşı durdurmak için içeride ve dışarıda insanlığa ses verdiklerini söyledi. Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu'ya ilişkin planlarının maşası olarak devreye soktukları IŞİD’in, başta Irak ve Suriye olmak üzere girdiği topraklara ölüm saçmaya devam ettiğini vurgulayan Güzel, “Bugün IŞİD denilen çete Kürt, Türkmen, Ezidi, Arap, Alevi binlerce insanı katlediyor, yaşam alanlarından koparıyor, insana yakışır bir yaşam hakkını ellerinden alıyor. Emperyalizmin hegemonya savaşının parçası olarak gelişen 'yeni Ortadoğu'yu dizayn etme sürecinde öne çıkan Irak ve Suriye’de bugün iç savaş, emperyalist güdümlü çete IŞİD tarafından kanlı bir katliama dönüşmüştür. Kobani bugün ateş altındadır. IŞİD çeteleri, günlerdir ağır silahlarla saldırdığı, mahallelerine kadar girdiği Kobani’de yeni bir soykırıma imza atmaya hazırlanmaktadır. Bugün Kobani’de Kürt halkıyla beraber bütün halklar ve tüm insanlık, yaşam ve onur mücadelesiyle karşı karşıyadır. Kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden IŞİD insanlığın ortak değerlerine, yaşam hakkına, kadının özgürleşmesine, çoğulcu yaşam hakkına, kendi geleceğini belirleme iradesine saldırmaktadır.” dedi.

Demokratik çözüm sürecinin sona erdirilmesinin, iç savaş riskinin adım adım büyütülmesinin yeni Roboski'lerin, Sivas'ların yaşanmasına sebep olacağını öne süren Güzel, “Bu savaş kışkırtıcılığı karşısında AKP’nin savaş politikalarına dur demek, emekçiler için tarihi bir görevdir. Emekçiler, bu ülkenin kadim halklarının çocukları olarak bu topraklarda kardeşliğin ülkesini kurmak için eşit, özgür bir şekilde yaşamanın kavgasını vermelidir. Aksi halde kazanan gericilik ve faşizm, kaybeden ise insanlık olacaktır. Bu tarihi dönemde KESK olarak, ‘Savaş tezkeresi kaldırılsın. Gerici IŞİD çetelerine değil, Kobani’de ilerici insanlığa her tür insani destek verilsin. Yeni Roboski'ler, Şengal'ler, Sivas'lar yaşanmasın’ talepleri ve ‘İnsanlığa ses veriyoruz. Savaşı durduralım’ şiarıyla grevdeyiz. AK Parti, içeride ve dışarıda savaş kışkırtıcı politikalarına son vermelidir. Devlet, militarist güçleri ve devreye soktuğu paramiliter güçlerle demokratik haklarını kullanan kendi insanlarını öldürmekten vazgeçmelidir. ‘Bir savaşta sadece insanlar ölmez, insanlık da ölür. Sessizlik saf tutmaktır, bizim safımız insanlıktır.’ ilkesinden hareketle bütün emek ve meslek örgütlerini, demokrasi güçlerini, emekçileri ve tüm yurttaşlarımızı özgür, demokratik ve barış içinde bir geleceği bugünden kurmak adına mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri