Güvercin çeşitleri yok satıyor

Hafta içinde şehir ve iş koşuşturması nedeniyle yorgun düşen güvercin ve kümes hayvanı seven birçok kişi stres atmak için hafta sonunu Muhacir Kuş Pazarında buluşuyor.
Yüzlerce güvercin dostunu bir araya getiren kuş pazarında çeşit çeşit güvercinler bulunuyor. Hafta sonları çok kalabalık olan kuş pazarına çevre illerden ve ilçelerden kuş almaya geliyorlar. Pazarda, hindi, tavuk, kaz, ördek ve tavşan, kuş türlerinden; kanarya, muhabbet, keklik ve güvercin türleri bulunuyor. Özellikle güvercinlerin ilgi gördüğü pazarda güvercin türlerinin hemen hemen hepsi bulunuyor.
KÜMES HAYVANLARINA İLGİ ÇOK
Kuş pazarında kümes hayvanları satan esnaf Adem Yürümez, kuş pazarında güvercin türleri kadar kümes hayvanlarında bulunduğunu aktardı. Hindi, tavuk, horoz ve ördek hayvanlarının çok satıldığını söyleyen Yürümez, “Bu hayvanları bu mevsimlerde beslemek için müsait yeri olan vatandaşlar alarak kışın kesip yiyor. Kümes hayvanlarından en çok satılan ise tavuk. Çünkü tavuk hem ucuz olduğu için hem de yumurtasından yararlanmak için tercih ediliyor” dedi. Kümes hayvanlarının fiyatları hakkında da bilgi veren Yürümez, hindilerin 80-120 TL, ördeklerin 20-25 TL, tavukların 10-15 TL, horozların ise 15-30 TL arasında değiştiğini söyledi.
EN RAĞBET GÖREN GÜVERCİN SELÇUKLU VE TAKLA ATAN KUŞLAR
Güvercin işiyle uğraşan kuşçu esnafı Yusuf Kaya ise pazarda birçok kuş ve evcil hayvan türünün olduğunu belirterek, en çok güvercinlerin satıldığını söyledi. Pazarda en çok taklacı ve Selçuklu güvercinlerinin satıldığını, bu kuşları almak için komşu illerden ve ilçelerden bile insanların geldiğini dile getiren Kaya, “En çok bu iki tür satılmaktadır. Bu türlerin çok satılmasının nedeni ise görünüşleri, renk özellikleri, diğer kuşlardan farklarının olmasıdır. Selçuklu Kuşu’nun, görünüş güzelliği ve eski bir tarihi geçmişe sahip olduğu için Taklacı Kuşun ise takla atması insanların hoşuna gidiyor bun nedenlerden dolayı bunlar çok satılıyor. Bu kuşlar alan vatandaş kuşu uçuş için salıverilmezler, yuva içinde ve bahçede beslerler. Uçurulduğunda ise fazla uzaklaşmaz, yuva etrafında birkaç tur atıp tekrar yuvalarına dönerler” dedi. Bu kuş türlerinden başka Askılı Mantolu, Kanırık, Posta, Miski, Kuveyt ve Muro çeşitlerinin de olduğunu anımsatan Kaya, kuşların yanında tavşan sattığını bu hayvanında çocuklar tarafından alındığını ifade etti. Kuşların fiyatlarının cinsine göre değiştiğine işaret eden Kaya, “Fiyatların 10-500 TL arasında değiştiğini bildirdi. Kanırık, Posta türlerinin 10-100 TL arasında, Muro, Kuveyt, Askılı Mantolu kuş türlerinin güzelleri ve kaliteli olanlarının 500 TL ye kadar alıcısının olduğunu dile getirdi. Bu dönemlerde güvercin türleri satışlarının çok olduğunu hatırlatan Kaya, yazın kuşların sıcaktan etkilendiğini, kaliteli kuşların bu zamanlarda olduğu ve ayrıca kuş alıcıları yazın tatilde olması kuşların bu zamanlarda çok satılmasına neden olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri