Güventaş bir başarıya daha imza attı

Merve Eğitim kurumlarına bağlı Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sema Nur Mutlu LYS Türkiye 3.sü olarak bir başarıya daha imza attı

Merve Eğitim kurumlarına bağlı Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sema Nur Mutlu LYS Türkiye 3.sü olarak bir başarıya daha imza attı. Merve-Güventaş Fen Lisesiöğrencisi Sema Nur Mutlu 2012 LYS sonuçlarına göre MF–2 ve MF–3 puan türlerinde Türkiye 3.’sü,MF–1 ve MF–4 puan türlerinde ise Türkiye 4.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı. Sema Nur Mutlu 2012 YGS’de ise Türkiye 9.’su olmuştu. Yine aynı okuldanSümeyye Kasap MF–3 puan türünde 103. olurken, Zehra Erva Ergün Y-MF–4 puan türünde 221. oldu.

2012 LYS sonuçlarına göre Türkiye 3.’sü olan Sema Nur Mutlu, “Duygularım tarif edilemez, ailem ve hocalarım bu mutluluğu benimle paylaşıyor. LYS’de de, okulumun verdiği çalışmalar doğrultusunda hazırlandım. Düzenli program ve etütlerle birlikte danışman öğretmenlerimin rehberliğinde çalıştım. YGS de Türkiye 9.su olmam LYS de iyi bir derece yapmam için önemliydi. Okulum benden LYS’de de iyi bir derece bekliyordu. LYS de Türkiye 3.’sü olmak beni ve okulumu çok mutlu etti. Ben öncelikle okulum ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Onların benim üzerimde çok emekleri var. İdealinin vatana, millete hayrı dokunacak bir tıp doktoru olmak olduğunu söyleyen Mutlu, “Bu ülkeye ve insanlığa bir faydamız olur inşallah” dedi. Sınava hazırlanmanın sihirli formülünün “Samimi, özverili ve disiplinli bir şekilde çalışmak” olduğunu anlatan Mutlu, aile ve öğretmenlerinin de bu başarıda katkısı olduğunu dile getirdi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri