Güvenlik ve asayişten taviz verilmeyecek

İçişleri Bakanlığı’nın “Türkiye’nin Huzuru Projesi” kapsamında düzenlenen Konya’nın Huzuru Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Vali Vahdettin Özkan, Haziran ve Temmuz ayları içerisinde güncel güvenlik ve asayiş olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Polisevi’nde gerçekleşen toplantıda Vali Vahdettin Özkan’a, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut eşlik etti. Son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklardan veya ihmallerden kaynaklı, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yangınlar meydana geldiğini vurgulayan Vali Özkan, “Şehrimizde orman yangınlarının önlenmesine yönelik risk haritası oluşturduk. Bu çerçevede tedbirlere yönelik sınırlama kararı aldık. Ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez değere haiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla, 5 Temmuz 2024–30 Eylül 2024 tarihleri arasında vatandaşlarımızın şehrimizdeki belirlenen ormanlık alanlara girişlere sınırlama tedbirleri kamuoyu ile paylaşıldı. Vatandaşlarımızdan anız yakmamalarını, piknik alanlarında gerekli önlemleri almalarını ve yangın riski olan bölgelerde doğaya karşı sorumluluklarını bilerek duyarlı davranmalarını rica ediyorum” dedi. Değişen iklim koşullarının etkilerinin yoğun olarak hissedildiğini belirten Vali Özkan, uluslararası göstergelere göre Türkiye’nin “su stresi” altında olduğunu vurguladı. Vali Özkan; “Tarım Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen su verimliliği seferberliği kapsamında Su Verimliliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile belirlenen stratejiler doğrultusunda çalışmalarımız paydaşlarla iş birliği halinde devam etmektedir. Yaz döneminde sıcakların ve buharlaşmanın daha da artacağı, yağışların azalacağı ve sulama sezonu olması nedeniyle su talebinin yoğunlaşacağını dikkate almamız gerekir” ifadelerini kullandı.

91 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI, 11'İ TUTUKLANDI

Göçmenlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Özkan, hiçbir şekilde kayıt dışı göçmen olmaması yönünde kararlılıkla çalıştıklarını vurgulayarak, “İlimizdeki düzensiz göçmenlerin gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde geri dönüş çalışmaları desteklenmelidir. Bu kapsamda son zamanlarda ilimiz genelinde yabancı karşıtlığı üzerinden değişik suçlara karışmış şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda tespit edilen 91 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 11’i tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir” dedi. Haziran ve Temmuz aylarında uyuşturucu satıcılarına yönelik 974 operasyon gerçekleştirildiğini ve bu operasyonlar sonucunda 138 kişinin tutuklandığını belirten Vali Özkan, güvenlik güçlerinin üstün gayreti sayesinde huzur şehri Konya’da uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadıklarını ifade etti. Kaçakçılık ve organize suç örgütlerine yönelik operasyonların sürdüğünü belirten Vali Özkan, son iki ayda gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 15 kişinin gözaltına alındığını ve 8 kişinin tutuklandığını açıkladı. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör unsurlarına karşı Haziran ve Temmuz aylarında Konya’da 12 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Özkan, bu operasyonlarda 35 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 9’unun tutuklandığını belirtti. Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçmenlere yönelik son iki ayda gerçekleştirilen 18 operasyon sonucunda 22 göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 7’sinin tutuklandığını belirten Vali Özkan, ülkemizi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan organizatörlerle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri