Güvenlik Kuvvetleri’nin Sur’daki Dikkat Çeken Anonsları

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyon bölgesindeki sivil vatandaşlar ve PKK’lı teröristlere yönelik yapılan anonsların görüntülerini paylaştı. Yapılan çağrılarda, çocuklar başt...

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyon bölgesindeki sivil vatandaşlar ve PKK’lı teröristlere yönelik yapılan anonsların görüntülerini paylaştı. Yapılan çağrılarda, çocuklar başta olmak üzere sivil halka zarar gelmemesine vurgu yapılması dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 4 Şubat-1 Mart tarihleri arasında güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan çağrıları yayınladı. Çağrılarda, teröristlerin canlı kalkan olarak kullanmaya çalıştıkları çocuklara gösterilen ilgi dikkat çekti. Anonslarda önceliğin teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik değil sivil halka zarar gelmemesi yönünde olduğu gözlendi.

"OPERASYONUMUZUN TEMEL KAYNAĞI SİZLERİN CAN GÜVENLİĞİ"

Terör örgütü PKK’ya yönelik gece gündüz aralıksız süren operasyonlar sırasında yapılan anonslarda, "Günlerdir bölücü terör örgütünün baskısı nedeniyle ne hissettiğinizi biliyoruz. Kendinizin ve ailenizin can güvenliğinin sağlanması için en yakın güvenlik güçlerine müracaat ediniz. Operasyonumuzun temel kaynağı olan sizlerin can güvenliği için bizlere yardımcı olmanız önemle rica olunur" denildi.

Vatandaşlara güvenli bir şekilde operasyon bölgesinden tahliyelerinin sağlanarak tüm temel ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtilen anonslarda, güvenlik güçlerinin, vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini yeniden tesis etmek için her türlü gayreti gösterdiğine vurgu yapıldı.

"ÇOCUKLARI CANLI KALKAN OLARAK KULLANMAYIN"

Ayrılmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlandığına dikkat çekilen bazı anonslarda, "Ancak çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın, çocukların zarar görmesini biz de istemiyoruz. Niçin bunları teslim etmiyorsunuz, biz de endişe ediyoruz. Çocuklar zarar gördüğü takdirde sizler vicdani, ahlaki ve yasal olarak sorumlu olacaksınız. Bölgeden çıkmanız için her türlü tedbir alınmıştır. Operasyon bölgesinden çıkmak isteyen kadın, çocuk ve yaşlı vatandaşlar ile diğer şahısların güvenli olarak çıkışının sağlanması, gerekli sağlık kontrollerinin yapılarak tahliye edilmeleri maksadıyla güvenlik kuvvetleri tarafından her türlü önlem alınmış olacaktır. Bir an önce bulunduğunuz bölgeden ayrılın" ifadeleri yer aldı.

"TESLİM OLANLAR DEVLET GÜVENCESİNDE, DAHA FAZLA ÖLÜME NEDEN OLMAYIN"

Güvenlik güçleri operasyon bölgesindeki vatandaşların yanı sıra teröristlere ise "Teslim olanlar devletin güvencesindedirler, daha fazla ölüme neden olmayın" çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri