Güvenlik eğitimden başlar

Güvenlik görevlilerinin mesleki eğitimini aldığı Sinyal Eğitim Merkezinde 120 saatlik 11 ayrı ders alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor

Günümüzde hızla gelişen ve kurumsallaşan özel güvenlik sektöründe faaliyet gösteren firmalara personel kazandırmak için kurulan ve işini en iyi şekilde yapmak için mücadele eden Sinyal Eğitim Merkezi güvenlik görevlisi olacak öğrencilere eğitim veriyor. Silahlı ve silahsız olmak üzere ikiye ayrılan merkezde 11 ayrı dersten oluşan 120 saatlik eğitim 20 gün süre ile alanlarında uzman ve tecrübeli isimler tarafından öğrencilere veriliyor. Eğitim sonrası İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınav sonunda başarılı olan öğrencilere özel güvenlik sertifikası veriliyor. Sektörde başarı oranı en yüksek eğitim merkezi olarak dikkat çeken ve eğitimlerinde disiplini ön planda tutan Sinyal Güvenlik Eğitim Merkezi’nde silahlı eğitim için 21 yaş ve lise mezunu olma şartı aranıyor. Öğrencilere 40 kişilik klimalı sınıflarda son teknolojilerle eğitim verildiğinin altını çizen Sinyal Güvenlik Eğitim Merkezi Genel Müdürü Şeref Düzer, Sinyal Özel Güvenlik Eğitim Merkezi’nin sektöre en kaliteli eğitimi vermek ve bu eğitimi sürekli kılmayı kendisine ilke edindiğini söyledi.

Özel güvenlik eğitiminin ciddiyet isteyen bir eğitim olduğuna dikkat çeken Düzer, “Polis 2 yıl eğitim alırken özel güvenlik eğitimi silahsız 3 hafta, silahlı ise 4 haftada alınabiliyor. Dolayısıyla Sinyal Güvenlik Eğitim Merkezi olarak bizde bu kısa süreyi en kaliteli sınıflarda modern cihazlarla en iyi eğitmenlerle doldurarak en kaliteli özel güvenlik elamanları yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Eğitimde bizi lider yapan en önemli özelliğimizde budur. Her kursiyerimize özel ilgi ve alaka göstererek eğitim eksikliklerini gidermekteyiz.Ders eğitmenlerimiz uzman doktor, elektronik mühendisi, iletişim fakültesi mezunu ve emniyetimizin seçkin müdür, amir ve rütbeli personellerinden oluşmaktadır. Sinyal Güvenlik Eğitim Merkezi’nden sertifika alan özel güvenlik elemanları, iş bulma konusunda avantajlı bir konuma geçmektedirler. İşverenlerde biliyorlar ki bilgili, kaliteli kendine güvenen özel güvenlik elemanları sinyal güvenlikten çıkmaktadır. Sinyal Güvenlik Eğitim Merkezi olarak, eğitimde lider olmanın gururunu yaşıyor ve yaşamaya devam edeceğiz” dedi. Son olarak sektördeki sıkıntıları dile getiren Şeref Düzer,  “Sektörümüzdeki en büyük sıkıntı merdiven altı merkezler. Ana ücretten yapılan indirim kursiyerlere cazip görünüyor ancak dolaylı yollardan alınan ücretler kayıttaki açığı fazlasıyla kapatmış oluyor. Kursiyer bunun farkına varmıyor. Ama bize ödeyeceği ücretten fazlasını ödemiş oluyor. Bu nedenle öğrencilerin bu konuya dikkat etmesi gerekiyor” diyerek uyarılarda bulundu.

MUHAMMET GÜMÜŞ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri