Güvence Der: Başıboş Hayvanların Verdiği Kazalardan Devlet Sorumlu Olmalı

Otobanlarda başıboş hayvanların verdiği kazalardan kazayı yapan sürücünün sorumlu tutulduğunu belirten İnsan Hakları ve Güvence Hesabı Mağdurları Dayanışma Derneği (Güvence Der) Başkanı Bekir Kaya, otobanların güvenliğinden devletin...

Otobanlarda başıboş hayvanların verdiği kazalardan kazayı yapan sürücünün sorumlu tutulduğunu belirten İnsan Hakları ve Güvence Hesabı Mağdurları Dayanışma Derneği (Güvence Der) Başkanı Bekir Kaya, otobanların güvenliğinden devletin sorumlu olduğunu ve mevcut kaza hasarlarının devletin karşılaması gerektiğini açıkkladı.

Karayolunda başıboş köpeklerin sebep olduğu trafik kazalarında vatandaşın ne yapacağını bilmediğini dile getiren Güvence Der Başkanı Bekir Kaya, "Köpeğe çarpmamak için yoldan çıkılması ve ölümlü kazalara sebebiyet verilmesinde sorumluluk kime aittir? Devlet başıboş köpeklerden sorumlu değil midir?” diye sorarak yaşanan kazalara dikkat çekti. Otobanlarda yolun her iki tarafının güvenlik teli ile çevrilerek kazaya sebebiyet verebilecek hayvanların otobana girmesinin engellenmeye çalışıldığını ifade eden Kaya, hayvanlardan kaynaklı kazalarda büyük bir ikilemin mevcut olduğunu söyledi. Otobanlara giren hayvanların sebep olduğu kazalarda otoban şirketinin sorumluluğu olduğunu belirten Kaya, “Yola çıkan koyun kazaya sebebiyet vermiş ise koyunun sahibi bu kazada taraf olmakta ve zararı karşılamaktadır. Ancak yola çıkan başıboş bir hayvan ise bu hayvana dikkat etmeyen araç sahibi sorumlu tutulmaktadır. Yolun güvenliğini sağlamak ve rahat kullanılabilir hale getirmek Karayolu Trafik Kanunu ile yoldan sorumlu olan birime verilmiştir. Böyle olmasına rağmen bu sorumluluk dile getirilmemektedir. Kişiler başıboş hayvanların verdiği kazalar sonucunda hem maddi hem bedeni zararları çekmektedirler." diye konuştu.

Bunun çözümü için güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Kaya, başıboş hayvanların yetkililer tarafından kontrol altına alınması gerektiğine vurgu yaptı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri