Güvenç: Başbuğ'un Askeri Göreve Çağırması Kararın Yerinde Olduğunu Gösteriyor

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kararın ardından söylemleriyle ülkenin genelkurmay başkanını göreve çağırdığını öne sürerek, açıklamaların m.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kararın ardından söylemleriyle ülkenin genelkurmay başkanını göreve çağırdığını öne sürerek, açıklamaların mahkeme tarafından Başbuğ hakkında verilen hapis kararının ne kadar yerinde olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

    Güvenç, “Genelkurmay Başkanı'na çağrı yapıyor, müebbet hapis yedikten sonra. ‘Sen’ diyor ‘orada hala oturacak mısın? Sessiz sessiz’ diyor. O bile onun müebbet hapsinin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor aslında. Ne yapmasını bekliyorsun? Milli iradeye savaş mı açsın? Mahkeme kararlarını, yargı kararlarını tanımasın mı? Ne yapsın orada? Yargı eski yargı olsaydı tabi yine aynı şekilde bu günleri bize zindan edebilirlerdi.” dedi.

    AK Parti'nin kuruluşunun 12. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katılan Sıtkı Güvenç, askerin ve yargının eskisi gibi olmadığını ifade etti. Askerin eskisi gibi durumdan vazife çıkarmadığına işaret eden Güvenç, “Asker eski asker değil artık, durumdan vazife çıkarmıyor. Hamd olsun onu da temizledik. TSK 35. maddeyi demokrasi kollama görevi vazifesi çıkaran maddeyle, darbelere dayanak gösteren maddeyle kaldırdık. Artık askerden de bir yüz bulamadılar. Hani diyor’ya İlker Başbuğ, ‘sen yerinde oturacak mısın?’diyor, genelkurmay başkanına çağrı yapıyor. O bile onun müebbet hapsinin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor aslında. Genelkurmay Başkanı'na çağrı yapıyor. Müebbet hapis yedikten sonra, ‘sen’ diyor ‘orada hala oturacak mısın? sessiz sessiz’ diyor. Ne yapmasını bekliyorsun? Milli iradeye savaş mı açsın? Mahkeme kararlarını, yargı kararlarını tanımasın mı? Ne yapsın orada? Yargı eski yargı olsaydı tabi yine aynı şekilde bu günleri bize zindan edebilirlerdi.” diye konuştu.

    “GEZİ PARKI OLAYLARINDAN DERS ÇIKARMAK LAZIM”

    Gezi Parkı olayından ders çıkarmak gerektiğini kaydeden Güvenç, en küçük bir zafiyetin Türkiye’ye büyük faturalar ödeteceğini dile getirdi. Ak Parti'nin daralan sivil siyaset alanın genişleterek milli iradeyi hakim kıldığını belirten Güvenç, şöyle konuştu: “Tamam güçlü iktidarız, millet iradesi arkamızda, ancak zafiyete meydan vermemiz lazım. Bu şunu gösterdi ki aramızdaki bir takım problemleri hani derler ya ‘içine bükmek’ diye, bunları büyütmeden kapatıp yolumuza devam etmemiz lazım. Ayrılığa ve gayrılığa asla meydan vermemiz lazım. Bu konuda en ufak bir zafiyet hepimize büyük faturalar ödetir."

    BELEDİYE BAŞKANINDAN YUMURTA BENZETMESİ

    Programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türkiye’nin zenginliklerini yumurtanın sarısına benzeterek açıkladı. Dünyanın gözünün Türkiye’nin üzerinde olduğuna dikkat çeken Poyraz, “Orta Doğu'ya baktığımız zaman herkesin bakışı Türkiye’ye bakıyor. Çünkü cenabı Allah öyle bir yerde yaratmış ki bu ülkeyi, Maraş’ın tabiriyle tam yumurtanın sarısı derler. Evet, herkesin gözü burada, o zaman herkesin gözünün burada olduğu bir yerde bizlerinde muhakkak güçlü olmamız gerekiyor. Artık bu ülke 10 yıl önceki bir ülke değil. 20 yıl önce bu ülkenin 1 milyar dolar için dış ülkelere gittiğini hepimiz biliyoruz. Hamd olsun bugün bizler hep beraber Ak Partiyle yepyeni bir sayfa açılıyor ve bu sayfanın 10 yıl içerisindeki meyvelerini de hepimiz gördük. Bunu yerel yönetimlerde de gördük.” şeklinde konuştu.

    AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Ak Parti'nin 12. kuruluş yıl dönümünde siyasetin merkezinde yer aldığını savundu. Partinin rotasını her zaman milletten yana olduğunu aktaran Erkoç, “Yardım elini dünyanın dört bir yanına ulaştıran bir Türkiye var. 7 kıtaya ulaşan, 7 kıtada bayrağını gururla dalgalandıran bir ülke haline geldik. Dün 70 cent’e muhtaç Türkiye, bugün güçlü tarihi ve kültürel bağlarımızın da olduğu dünyanın diğer ülkelerine 50 milyar dolarlık kalkınma yardımı yapan bir Türkiye var. Sadece özel sektörümüzün az gelişmiş ülkelere yaptığı yatırım bugün 2 milyar dolar seviyesinde. Bunu 2015’te 5 milyar, 2020’ye kadar ise 10 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Programa Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri