Gürsel Tekin: Chp, Akp'nin Hukuk Dışı Yöntemlerine Tüm Yurtta Direnecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin, AK Parti'nin hukuk dışı yöntemlerine karşı tüm yurtta meşru ve demokratik yöntemlerle direneceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin, AK Parti'nin hukuk dışı yöntemlerine karşı tüm yurtta meşru ve demokratik yöntemlerle direneceğini söyledi.

        Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarının 12 Eylül 1980 faşist darbesinin ruhunu yaşattığını savundu. "Son birkaç gündür İstanbul'un Kadıköy, Ankara'nın ise Mamak ilçesinde yaşanan devlet terörü, 12 Eylül ruhunun geri döndüğünü gösteriyor." diyen Tekin, AK Parti'nin 12 Eylül'ün çocuğu olduğunu iddia ederek, 12 Eylül'ü de bu yüzden, gaz bombası, plastik mermi ve polisin kanunsuz uygulamalarıyla kutladığını savundu.

        Tekin, şöyle devam etti: "Nedir bu korkunun sebebi? Nedir bu telaş ve paniğinizin sebebi? Halka karşı neden savaş açtınız? Her gösteriyi, her protestoyu şiddetle bastırarak kazanabileceğinizi mi sanıyorsunuz! Bu sevdadan bir an önce vazgeçin. Türkiye'yi yaşanır bir ülke olmaktan çıkarmayın. CHP, AKP'nin hukuk dışı yöntemlerine karşı tüm yurtta meşru ve demokratik yöntemlerle direnecektir. AKP, yerel seçim öncesi, toplumu terörize ederek korkutmaya ve sindirmeye çalışıyor. AKP, yönetme yeteneğini kaybeden tüm iktidarlar gibi şiddete başvuruyor. Demokratik gösterilerde uygulanan polis şiddetini TBMM'ye taşıyacağız ve sorumluların peşini bırakmayacağız."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri