Güroymak’ta Tahribat Gündüz Ortaya Çıktı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden göstericiler Öğretmenevi önünde bulunan bir bankaya ait ATM'yi ateşe verdi, bazı araçların ve iş yerlerinin camlarını kırdı, kamu binalarına saldırdı.Kobani’ye...

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden göstericiler Öğretmenevi önünde bulunan bir bankaya ait ATM'yi ateşe verdi, bazı araçların ve iş yerlerinin camlarını kırdı, kamu binalarına saldırdı.

Kobani’ye yapılan saldırıları kınamak amacıyla dün gece Bitlis’in Güroymak ilçesinde yapılan basın açıklamasından sonra çıkan olayların boyutu sabah ortaya çıktı.

Polis ve göstericiler arasında çıkan olaylar gece geç saatlere kadar devam etti. Gece boyunca birçok kamu binası, iş yerleri ve birçok banka şubesi ve şubelere ait ATM’ler ve trafik ışıkları zarar gördü. Gece boyunca lastiklerle yakılan ara sokaklar ise kullanılamaz hale getirildi.

Gün ağarmasıyla birlikte esnaf kepenk açmaya başlayarak iş yerlerinin önünü temizlemeye çalıştı. Yetkililer ise ilçede zarar ziyan tespiti için çalışma başlattı.

Öte yandan polis ekipleri ve jandarma Bitlis merkez ve ilçelerinde olası bir duruma karşı teyakkuzda bekliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri