Güreşte bir çınar devriliyor

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Spor Kulübü, maddi sıkıntılar nedeniyle kapanma tehlikesi yaşıyor.
Güreş başta olmak üzere basketbol, futbol ve tenis branşlarında faaliyet gösteren ve 1965 yılında kurulan Türk sporunun köklü kulüplerinden MTA Spor’da sıkıntılı günler yaşanıyor. Kulübün güreşten sorumlu yöneticisi İrfan Gülırmak, “Böyle giderse Türk güreş tarihinin bel kemiği sayılan 44 yıllık kulübümüz kapanacak” dedi.
Yılda 4 branş için toplam 200 bin TL civarında bir bütçe aldıklarını, bu kısıtlı bütçeye rağmen güreş branşı olarak ciddi başarılara imza attıklarını ifade eden Gülırmak, “Bütçemiz kısıtlıydı ama en azından vardı. Biz yakınmadan elimizden geldiğince çalışıyorduk. Ama son 4 aydır tek kuruş harcama yapamıyoruz. Çok zor durumdayız” diye konuştu. 4 ay önce Maliye Bakanlığı’ndan gelen yetkililerin, “spor malzemesi alımı” adı altında görünen bütçelerini, “bu parayla sadece spor malzemesi alabilirsiniz, başka bir yere harcama yapamazsınız” diyerek durdurduklarını anlatan Gülırmak, şöyle devam etti:
“Şimdi bütçeden gıda, sağlık, yol, maaş gibi hiçbir gideri karşılayamıyoruz. Sporcularımız mağdur durumda. Maliyeciler bu duruma çözüm ararken bütçeyi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) aktarmamızı ve oradan yardım mahiyetinde geri alarak kullanmamızı önerdiler. Bütün yazışmalar yapıldı, gerekli yerlere başvurduk. Ancak henüz bir sonuç alamadık.” Kararın neden imzalanmadığını bilmediklerini ifade eden neden İrfan Gülırmak, “Bu öneri zaten bakanlık yetkililerinden geldi, şimdi neden imzalamıyorlar bilmiyoruz. Gelecek ay transfer sezonumuz başlıyor. Ağustos ayının sonunda Gençler Dünya Şampiyonası’na katılacağız. Yapmamız gereken hazırlıklar var. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz” dedi.
Kulüplerinin Türk güreş tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Gülırmak, “MTA, güreş tarihinin önemli bir kulübüdür. Camiada hakem, sporcu, antrenör kime bakarsanız bizden yetiştiğini görürsünüz. Çok sayıda Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmıştır” diye konuştu. Kısıtlı bütçelerine rağmen geçen yıl sporcuları Ahmet Taçyıldız’ın Gençler Dünya Şampiyonu olduğunu hatırlatan Gülırmak, şöyle konuştu: “Geçen yıl olimpiyatlarda sporcumuz Soner Sucu Türkiye’yi temsil etti. Kendisinin bir dünya ikinciliği, bir de gençlerde Avrupa şampiyonluğu var. Eski büyükler dünya şampiyonlarından ve şu anki Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ercan Yıldız bizim sporcumuzdu. Şaban Karataş ve Ahmet Taçyıldız, 2012 Olimpiyat Oyunları’nın rezerv takımındalar. Şu an 20’ye yakın sporcumuz var. Bu çocuklar 4 aydır tek kuruş alamıyor. Biz bu çocukları Anadolu’nun çeşitli yerlerinden alıp getirdik. Ailesini geçindirenler, burada yalnız yaşayanlar var. Hepsine karşı mahcubuz.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri