Güreşçilerden anlamlı turnuva

Güreş İl Temsilciliği başlattığı proje ile güreşe katkı sağlayan ve emeği geçen isimler için güreş turnuvaları düzenleyecek. Konya Güreş İl temsilcisi Mustafa Şahin bu projeye

Konya güreşine amatör ruhla yıllarca hizmet eden merhum Yusuf Yöreli, adına gerçekleştirilecek turnuva ile başlayacaklarını söyledi.

Mustafa Şahin, “ Konya güreş ailesi olarak böyle bir proje başlattık ilk olarak merhum Yusuf Yöreli ağabeyimizin anısına turnuva düzenleyeceğiz daha sonra ise Konya güreşine hizmet etmiş katkı sağlamış bir çok isim için de turnuvalar düzenleyeceğiz. Bu turnuvaya Konya’da faaliyet gösteren güreş kulüplerimizden yaklaşık 70 sporcu katılacak. Kazananlara Yusuf Yöreli ağabeyimizin çocukları Haşmet Yöreli ve Hamza Aydın tarafından çeşitli hediyeler verilecek.”

TURNUVA ÖNCESİNDE ANILACAK

Merhum Yöreli, Cumartesi günü öğle namazının ardından Hacı Fettah Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacak. Pazar günü saat 10.00’da ise Yusuf Yöreli Anma Müsabakaları yapılacak. Müsabakalara Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, eski dünya şampiyonları ve çok sayıda spor severin katılması bekleniyor.

YUSUF YÖRELİ KİMDİR?

1915 yılında Konya’da doğdu. Güreşi bıraktıktan sonra çok zor şartlar altında Konyalı gençlere ata sporunu sevdirmeye çalışan ve bunda büyük ölçüde muvaffak olan Yusuf Yöreli, antrenör olarak da büyük başarılar sağladı. Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 29 Ekim 1965 yılında 49 yaşında hayata gözlerini yumarak vefat eden Yusuf Yöreli, vefatı öncesinde önemli ve riskli bir ameliyat geçirmesine rağmen güreş sporundan kopmadı.

GÜREŞE BÜYÜK HİZMETİ OLDU

Yörelinin oğlu Haşmet Yöreli, babasının güreşe büyük hizmetleri olduğunu dile getirerek “Rahmetli babam benim ilk ve son antrenörüm, hocamdır. Babamı gerek güreşe başlamadan ve gerekse güreşe başladıktan sonra Konya’daki bütün güreş organizasyonlarının başında idari ve teknik konularda sorumluluklar üstlenen bir insan olarak tanıdım. Güreş hayatım boyunca 52 kiloda serbest ve greko romen stilde gerçekleştirilen müsabakalara katıldım. Müsabakalar öncesi yapılan tartılarda rakiplerimin yanında ve herkesin de hazır bulunduğu ortamlarda “..benim oğlum Haşmet Yöreli’yi kim yenerse ona özel bir ödül vereceğim..” dediğini çok iyi hatırlıyorum. Ancak bu özel ödülü kimsenin alamadığını çok daha net bir şekilde anımsıyorum. Benden daha çok sevdiği, gözü gibi baktığı ve yetiştirdiği genç güreşçi adaylarına objektif duygular içerisinde yaklaşan bir hoca tarafsız davranan ve herkese hakkını teslim eden bir yönetici ve ayrıca beraberindekilere çalışma aşkı ve zevki aşılayan, disiplinli ve otoriter bir eğitimci olarak hatırlıyorum. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

ABİDİN KURT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri