Güreş taraftarı futboldan daha fazla

Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan, Güreş taraftarı futboldan daha fazla dedi.

Ayhan,  konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl Kırkpınar yağlı güreşlerinde çeşitli değişiklikler yapılacağını belirterek, “Kırkpınar bu yıl çok farklı olacak. Organizasyonun tanıtımı için uluslararası bir TV kanalı ile anlaşmak üzereyiz, müsabakalar canlı olarak yayınlanacak” dedi. Güreşin dünyada tanınma oranını arttırmak istediklerini ifade eden Ayhan, “Bu yıl Japonya’dan getirteceğimiz Sumo güreşçileri başpehlivan güreşleri öncesinde gösteri maçları yapacaklar. Bu tanıtımla birlikte güreşin dünyada tanınırlık oranının seneye sumo güreşini geçeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Kırkpınar’da dev ekranlarla, yapılan yağlı güreşlerin izlenebileceğini dile getiren Ayhan, “Bundan sonra  Kırkpınar güreşleri o bölgeye yerleştireceğimiz dev ekranlarla izlenebilecek. Ayrıca, maçlar kameraya alınacak. Hakemler tereddüt ettiği yerlerde kamera kayıtlarına bakarak karar verebilecekler” ifadelerini kullandı.
Güreş taraftarının futboldan daha fazla olduğunu savunan Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan, şunları söyledi: “Yapılan yağlı güreş müsabakalarında 20 binin üzerinde insan toplanıyor.” Açıklamasında organizasyon yapan illere öncelik tanıyacaklarını vurgulayan Ayhan, “Bundan sonra en çok organizasyonu yapan iller bizim yapacağımız organizasyonlarda daha fazla yer alacak. Ayrıca, Çankırı İç Anadolu bölgesinde güreş konusunda en faal il konumunda” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri