Güreş Federasyonu'nun Bütçesi 15 Milyon Tl'den 55 Milyon Tl'ye Çıkarıldı

Türkiye Güreş Federasyonu 3. Olağan Mali Genel Kurulu 154 delegenin katılımıyla Ankara'da yapıldı. Federasyonun 2014 yılı bütçesi 14 milyon 986 bin 126 TL iken 2015 yılı tahmini bütçe ise 55 milyon TL. olarak belirlendi. Ankara Holiday INN...

Türkiye Güreş Federasyonu 3. Olağan Mali Genel Kurulu 154 delegenin katılımıyla Ankara'da yapıldı. Federasyonun 2014 yılı bütçesi 14 milyon 986 bin 126 TL iken 2015 yılı tahmini bütçe ise 55 milyon TL. olarak belirlendi.

Ankara Holiday INN Otel’de organize edilen genel kurula Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, delegeler, idareciler ve antrenörler iştirak etti. Genel kurulda bir konuşma yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Türkiye'nin her yerindeki güreş organizasyonlarına gittiğini dile getirdi.

BAŞKAN YERLİKAYA: BUGÜNÜ DEĞİL, GELECEĞİ KURTARIYORUZ

Camia olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğunu dile getiren Hamza Yerlikaya, "Hedefimiz güreşi daha çok talep edilir ve vizyonu genişlemiş, altyapısı genişlemiş, birbirine bağlı camia yapma arzusu içindeyiz. Kurumsal bir yapı oluşturmak için çalışıyoruz. Faaliyetlerimizi tek tek en ince ayrıntısına kadar inceleyerek yapıyoruz. Kararsızlığı ortadan kaldırmak istiyoruz. 12 yıl aradan sonra takım Avrupa şampiyonu oldu. Biz bir 12 yıl daha beklemeyelim temel altyapı ile başarılara imza atalım. Güreşteki yıkılmak tabirini toplum kabul etmez. Bunu sadece biz yapmadık geçmişten gelen bir gelenek var. Güreş nerede ben oradayım. Uzaktan kumanda ile güreş yönetilmez." diye konuştu.

Federasyon tarihinde ilk kez minik güreşçiler için kamplar düzenlediklerini de ifade eden Başkan Yerlikaya, "Ata sporumuz güreşi artık marka yapmak zorundayız. Biz sıradan bir branş değiliz. Biz aslında çok değerliyiz. Toplum nazarında önemli bir yerdeyiz. Bir aile olarak güreşi en iyi yere getirmek zorundayız." dedi.

Başkan Yerlikaya, görevde bulundukları 2 yıl içerisinde büyük işlerin altına imza attıklarını da belirterek, "2016 Rio Olimpiyatları’na damga vuracak branş olarak azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimizin ve bakanlığımızın destekleri doğrultusunda yaptığımız yatırımların karşılığını, uluslararası platformlarda kazandığımız madalyalar ile aldık. Bu devletin 1 kuruşunu bile yetim hakkı olduğunu bilerek harcıyoruz. Bundan sonra da aynı politika ile yola devam edeceğiz çünkü biz, bugünü değil geleceği kurtarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mali genel kurulda ilk olarak divan kurulu ve başkanı seçildi. Gündem maddelerinin okunarak onaylanmasının ardından faaliyet raporları, gelir-gider tabloları ve bütçeler oy birliği ile onaylandı ve kabul edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri