Gürcistan'da Hükümet Krizi

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili'nin Savunma Bakanı İrakli Alasanya'yı görevden alması hükümet krizne dönüştü. Alasanya'ya destek için Dışişleri Bakanı Maya Pandjikidze ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Aleksi Petriaşvili görevlerinden...

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili'nin Savunma Bakanı İrakli Alasanya'yı görevden alması hükümet krizne dönüştü. Alasanya'ya destek için Dışişleri Bakanı Maya Pandjikidze ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Aleksi Petriaşvili görevlerinden istifa etti.

Gürcistan Hayali partisinin toplantısında konuşan Başbakan Garibaşvili, Savunma Bakanı Alasanya'yı görevinden aldığını ifade etti. Söz konusu açıklamadan sonra Savunma Bakanlığı'nda çalışan üst düzey bürokratlar gözaltına alındı. Savunma Bakanlığı'nda yolsuzluk yapıldığı iddia ediliyor.

Savunma Bakanı Alasanya “Gürcistan Hayali”koalisyonunu oluşturan 6 partiden biri olan 'Özgür Demokratlar' partisinin başkanlığını yapıyor. Özgür Demokratlar partisinin koalisyondan ayrılıp ayrılmayacağı henüz bilinmiyor. Parti, bugün konuyla ilgili kararını duyuracak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri